8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Temel anasını görmesin muhalefeti!

HÜSEYİN ÇELİK KIRŞEHİR'DE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Kırşehir Memur-Sen Teşkilatı'nın daveti ile geldiği Kırşehir'de muhalefete yüklenerek, "Bize yapılan muhalefet 'Temel anasını görmesin' muhalefetidir" dedi.

Kırşehir ziyaretinde ilk olarak Kırşehir Belediyesine uğrayan ve sonrasında sosyal hizmetler binasında iftarını açan Hüseyin Çelik, ardından teravih namazını yeni yapılan Hoca Ahmet Yesevi Camiinde kıldı. Namaz sonrası yürüyerek Kırşehir caddelerinde dolaşan Hüseyin Çelik'e Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Arslan ve çok sayıda partili eşlik etti. Daha sonra Şahmeran adlı kafeteryada Memur-Sen

tarafından organize edilen açık hava konferansına katılan Çelik, çok sayıda vatandaşın ve sendikalının katıldığı konferansta, muhalefete yüklenerek, "Yapılan muhalefet 'Temel Anasını Göremesin' muhalefetidir" dedi.

Çelik, ilk olarak Türkiye'nin demokrasi tarihinde referandumun ne anlama geldiğinden bahsederek, geçmişte yapılan seçim, referandum ve darbeler ile ilgili, "CHP tek parti dönemde ülkeyi demir yumruk gibi idare ederken, 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'nin daha teşkilatları kurulmadan gafil avlayıp baskın seçime gidelim ve bu seçimi de biz alalım diyerek 46'da seçime gidildi" şeklinde konuştu.

Çelik, demokrasi tarihinden bilgi vererek devam ettiği konuşmasında, şunları söyledi: "1960 yılında Türk ordusunun emir komuta zinciri içinde değil, ordu içinden çıkan bir çete darbe yaptı. Milli Birlik Komitesi denen bir çete darbe yaptı ve Menderesi, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı astılar. Suçları ise Anayasayı değiştirmeye ve dönüştürmeye teşebbüs etmekti ve bundan dolayı astılar."

Çelik, Anayasayı değiştirme kararı aldıklarında açılan kapatma davasının Türkiye'ye 20 milyar dolar kaybettiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Buda 15 milyon gencin 20 yılını çalmışsınız demektir. Sadece yargının yerinden denetimlilik yapmasından dolayı bu ülkenin zararı 600 milyar dolardır. Yapılan değişiklikle bunların önüne geçecek ve bu rakamların devletin kasasında kalmasını sağlayacağız."

Çelik, Yapmak istedikleri anayasa değişikliğini eleştiren muhalefetin, "AK Parti, yargıyı emrine sokuyor. Yargıyı vesayet altına alıyor. Yargının bağımsızlığı ortadan kalkıyor diyerek karşı çıkıyorlar" dedi.

Çelik, Başbakanın bindiği arabadan ve oturduğu evlerden bahsetmenin basitlik olduğunu söyleyerek şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu tevazu gösterecek ya, "Ben dedi Baykal'ın bindiği mercedes'e binmem" evet iyi tevazu göstermek bir erdemdir. Ama tevazu gösterisinde bulunmak kibirlilikten daha kötüdür. Murat 124'emi bineceksin, hayır Audı A8. Otomotiv sektörünü bilen bilir. Audı A8, Mercedes'ten daha mı ucuz. Yapmayın bunları, bunlar hafifliktir."

Çelik, AK Partinin adalete önem vermediğini iddia edenlere de, 81 ilde 5 yüz bin metrekare kapalı alana sahip adalet saraylarına 2 milyon metrekare daha ekleyerek Cumhuriyet tarihinde yapılanın 4 katı daha eklediklerini söyledi.

Çelik, kendilerine yapılan muhalefeti Temel ile Dursun fıkrasını örnek vererek şöyle anlattı: "Birbirlerinin can düşmanı iki kişi idam mahkumu olur ve son istekleri sorulur. İlk Temel'e sorarlar son dileğin nedir. Temel, 'Anamı görmek istiyorum' der. Daha sonra Dursun'a sorarlar, Temel'in gözlerine kin dolu bakışlarla bakarak, "Temel Anasını görmesin" bütün mesele Temel anasını görmesin. Bu Temel anasını görmesin muhalefetidir."

Son olarak vatandaştan oy kullanmasını isteyen Çelik, "bir tek benim oyumdan ne olur demeden, herkesi referandum oyunu kullanmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Çelik, konferansın ardından vatandaşlarla tokalaştı hatıra fotoğrafı çektirdi.

HÜSEYİN ÇELİK KIRŞEHİR'DE
HÜSEYİN ÇELİK KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 14:37:05
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 00:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?