7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Tepki gösterdi, cezayı yedi!

Kırşehir’e düğüne gelen Emre Toraman isimli vatandaş, otomobilinin camına yazdırdığı teröre tepki mesajı yüzünden trafikten men ile para cezasına çarptırılınca şaşkınlığını dile getirdi.

Eskişehir’de bir ay önce yaptırdığı otomobili ile Kırşehir’e düğüne gelen Emre Toraman (30) isimli müteahhit, önünde Türk Bayrağı olan ve arkasında “Öfkemiz Acımızdan Büyük Olur. Ne Mutlu Türküm Diyene” yazılı olan otomobili yüzünden ceza yedi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polislerince belediye kavşağında durdurulan ve trafikten men edildiği kendisine bildirilen 26 VR 857 plakalı otomobil sürücüsü Emre Toraman, “Trafikten men edilmesinin kanunlara aykırı olduğunu biliyordum. Ceza yazıp göndermelerini istedim. 20 gün önce otomobili trafiğe soktum. Eskişehir’den Kırşehir’e kadar birçok çevirmeye girdiğim halde, ne polisten nede vatandaştan kötü tepki almadım. Tam tersi hepsi olumlu karşıladı. Övgü ile karşıladılar. Zaten yazıda da görüldüğü gibi amacımız biz Türk milletinin her zaman öfkesinin acımızdan büyük olacağını, iç ve dış düşmanlarına duyurmaktır. Bunu gücümüzün yettiği kadar gösterelim istedik. Arabanın üstünde bir bu yazı, bir Kemal Atatürk, bir de önünde Türk Bayrağı var. Başka sakıncalı bir durum ve trafiğe aykırı bir durum yok” dedi.

Aracın muayeneden bu şekilde geçmesine rağmen, Kırşehir Emniyetine bağlı trafik ekiplerince, aracının trafikten men edilmek istendiğini kaydeden Toraman, “Trafik bilgimden dolayı itiraz ettiğimde otomobili bağlayamayıp, bu seferde bu yazıların 3 gün içerisinde sökülmesinden yana karşı bir karar verdiler. Ben bu yazıları sökeceğim. Arabayı tescil ettirip tekrar yazdıracağım. Gerekirse tekrar söküp tekrar yazdıracağım” şeklinde konuştu.

Toraman, “Fakat, “Ne mutlu Türküm” yazısı için bu yazıyı buradan söktürüp bana da ceza yazan Kırşehir Emniyetini esefle kınıyorum. Bu 75 lirada 80 lirada bu yazıya çok değil feda olsun. Hiç önemli değil bunu da öderiz. Tüm Türk halkına sesleniyorum. Bizim düşmanlarımız bizden daha rahat hareket ederken bu ülkede, böyle bir tepki koyduk diye, tepki gösteren Kırşehir Emniyetinin de gerekli uyarıyı almasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum” ifadelerini kullandı.
Ceza makbuzunu aldıktan sonra emniyetten ayrılan Emre Toraman Kırşehir’deki akrabalarının düğüne katılmak üzere hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 17:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih SiVRi IP: 84.61.14.xxx Tarih : 25.08.2012 22:09:46

Bir Türk olarak, Bir Kirsehirli olarak emniyeti, amirini, memurunu hepsini kiniyorum, eger hainler gösteri yapsada Türk bayragimizi yaksalardi inanin tepkisiz seyrederlerdi, üc tane cocuk bu polisleri taslasalardi inanin o cocuklari yakalayip ellerine seker verip ailelerine teslim ederlerdi.Yaziklar olsun bizi bugünlere getirenlere...