6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Tercihleri karpuz ve dondurma

Kırşehir'de hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması nedeniyle bunalan deve kuşları, dondurma ve karpuz yiyerek serinliyor.


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile birlikte, Kırşehir'in Mucur ilçesinde yetiştirilen deve kuşları da zor günler yaşamaya başladı. İlçeye bağlı Acıöz Mahallesi'nde bulunan Ramazan Acıöz'e ait çiftlikte beslenen deve kuşlarına, serinlemeleri için dondurma ve karpuz veriliyor. Küresel ısınmanın deve kuşlarını da etkilediğini belirten Acıöz, "Sıcaktan bunalan deve kuşlarına günlük 2 kilogram sade dondurma ve 30 kilogram karpuz yediriyoruz. Dondurmayı özellikle sade seviyorlar. Karpuzu da çok seviyorlar" diye konuştu.

 


Aşırı sıcaklar nedeniyle dondurma ile serinleyen kuşlarda yumurta üretiminin arttığını söyleyen Acıöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda son derece mutluyuz. Karpuz ve dondurmanın yanı sıra onları her gün akşama kadar soğuk su ile yıkıyoruz. Sıcaklar nedeniyle akşama kadar su ile yıkasanız dahi rahatsız olmuyor ve sürekli dondurma, karpuz ve su istiyorlar" dedi.


Deve kuşlarının, özellikle külahta verilen dondurmaya ilgi göstermeleri dikkat çekerken, dondurmanın kuşlarda sağlık problemi yaratmadığı ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 17:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?