4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

THM sanatçısının tepkisi

Kırşehir'de uzun süre müzik okulu işletmeciliği yapan ve aynı zamanda Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Tekkuş, ilgisizlik nedeniyle Kırşehir'den ayrılma kararı aldı. 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tekkuş, 10 yıl boyunca Kırşehir halkına ve kültürüne hizmet ettiğini ve bu süre içerisinde beklenen ilgiyi göremediğini belirterek, "1992 yılında geldiğim Kırşehir'de, bugüne kadar 2 bine yakın öğrenci yetiştirdim. Ezgi Müzik Eğitim Merkezi'nde her türlü enstrüman eğitimi vererek, gençlerimizin müziğe olan ilgisinin artmasını sağladım. Öyle ki; türkü ve bozlağın pınarı Kırşehir'de, bırakın genç nesilleri, yetişmiş bağlama ustaları dahi omuzlarına bağlamayı ya da gitarı asıp çarşıya çıkmıyorlardı. Bu tabuları yıkmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bugün her evde mutlaka bir bağlama çalan ve türkü söyleyen gençlerimiz var. Bozlak ve türkü geleneğine bu anlamda büyük katkı sağladığımı düşünüyor ve hem kendimle hem de öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi. 

Yetiştirdiği öğrencilerin birçok üniversite ve güzel sanatlar liselerini kazandığını vurgulayan Tekkuş, "Kırşehir'deki müzik hayatım boyunca binlerce öğrenci yetiştirdim. Öğrencilerimden birçoğu üniversitelerin konservatuar ve müzik bölümlerini kazanırken, birçoğu da güzel sanatlar liselerinde öğrenim görüyor. Yine çok başarılı öğrencilerimden İsmail Altınsaray ve Hüseyin Yalçın, başta TRT olmak üzere birçok ulusal televizyon programlarında ünlü sanatçıların arkasında bağlama ve kabak kemane çalıyorlar. Öğrencilerimin başarılı olması benim en çok sevindiğim olguların başında geliyor. Bundan sonra da asla yılmayacak ve türkü geleneğini yeni nesillere aktarmaya devam edeceğim. Benim Kırşehir'e ve Kırşehir insanına sahip çıktığım kadar kimse bana sahip çıkmadı. Bu nedenle de Kırşehir'den ayrılma kararı aldım ve müzik hayatıma Kayseri'de devam edeceğim. Kırşehir'in yüreğimde ayrı bir yeri var. Ama, bu sahipsizliği de asla unutmayacağım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 14:05:30
Güncelleme :4 Eylül 2006 Pazartesi 14:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin var IP: 88.232.116.xxx Tarih : 21.09.2006 22:47:01
sevgili ahmet hocam...kırşehir bağrında yetişen hangi değerine sahip çıktıki sana sahip çıksın..tepkinde sonuna kadar haklısın büyüklerimiz es geçsede...evine SAZ.astırdığın herkes seni seviyo.