2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Tinerciler ısınmak için evi yaktılar!

Kırşehir'de aşırı soğuk nedeniyle üşüyen tinerciler, iki katlı bir evi yakarak ısınmak isteyince ortalık savaş alanına döndü.

Kırşehir'de akşam saatlerinde Medrese Mahallesi Ağabeydin Hoca Cami yanında bulunan iki katlı evin, tinerciler tarafından yakıldığı öne sürüldü.

Tinercilerin aşırı soğuk nedeniyle ısınmak için yaktığı iddia edilen ve Mehmet Anasız isimli şahsa ait olduğu öğrenilen evi söndürmek için belediye itfaiye ekipleri anında olay yerine gelirken, evin ahşap olması nedeniyle bir türlü söndürülemeyen yangın çevrede bulunan vatandaşları tedirgin etti.

Yanan evin önüne bırakılan bir otomobil dikkat çekerken, yangına müdahale etmek için otomobili kaldırmaya çalışan polis ve itfaiye ekipleri, bagajı boş bira şişeleri dolu otomobili çekici yardımıyla olay yerinden uzaklaştırdı. Yangının, yakılan evin bitişiğinde bulunan Abidin Hoca Mescidi'ne sıçramaması için çareyi yanan evi yıkmakta bulunan belediye ekipleri, kepçe ve vinç kullanarak evi yerle bir etti. Belediye Başkanı Halim Çakır'ın da katıldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında, yanma tehlikesi geçiren mescidin imamı Abidin Kılıç, tinercilerin ısınmak için evi
yaktığını ve kendilerinin müdahale etmeleriyle kaçtıklarını söyledi.

Olay yerinde bulunan Belediye Başkanı Halim Çakır da tinercilerin yaktığı eve anında müdahale ettiklerini ve yanma tehlikesi içerisinde bulunan Abidin Hoca Mescidi'ni kurtardıklarını söyledi. Yangın, itfaiye ekipleri, kepçe ve vinçlerin desteği ile yaklaşık 3 saatte söndürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?