8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Tiyatro gösterisine büyük ilgi

TİYATRO GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ

Kırşehir Belediyesi'nin katkıları ile Kırşehirli Aşık, Sait Sargın ve ekibi tarafından sergilenen tiyatro oyunu büyük bir ilgi ile izlendi.

Tiyatroya Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve eşi Zerrin Bahçeci, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Şahin ve Duran Atasoy, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erdal Gürsoy, Meteoroloji Bölge Müdürü Vedat Güneş ve eşi, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aşık Sait Sargın; gelenek-görenek, örf ve adetlerin dejenere olduğu bir dönemde 1960'lı yıllarda köy odalarında yaşanan olaylardan kesitler sunarak seyircilere küçükte olsa bir nostalji yaşatacaklarını ifade etti. Konuşmanın ardından 4 perdelik 2 saat süren tiyatro gösterisi başladı. Oldukça neşeli sahnelerin olduğu oyunda, izleyenler bolca kahkaha attı.

Tiyatro gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Erden, tiyatroyu organize eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeciye ve Belediye çalışanlarına teşekkür ederek, "Geçmişe bir perde açan tiyatrocu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Onlarda aslında hepimizi oynadılar. Oyundaki gibi 40 yıl öncesi böyleydi. Teknolojik gelişmeler ve televizyonun hayatımıza girmesi ile köy odalarının atmosferi dağılmaya başladı. Aslında geçmişi gelecek olarak görmek lazım. Geçmişe bakıp geleceğimizi daha iyi görmek gerekir. Ben Belediye Başkanımıza sanata olan duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor, oyuncu arkadaşları da tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Vali Erden'in ardından konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, Sait Sargın ve ekibine teşekkür ederek, "İzlediğim oyundan gerçekten büyük zevk duydum. Geçmişte olan değerlerimizi bugün tekrar hatırlama fırsatı bulduk. Eğer Sait Sargın ve ekibi bu güzel oyunu başka yerlere de taşımak isterlerse her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim" diyerek, oyunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik gösteride yer alan oyunculara hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

TİYATRO GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ
TİYATRO GÖSTERİSİNE BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 16:02:00
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 16:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?