2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

TOKİ Kırşehir'e 3 okul yaptıracak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Kırşehir'e 3 ayrı okul yaptırılacağı bildirildi.

AK Parti milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, ÖSS ve OKS sonuçlarının açıklanması ile Kırşehir'in başarısının ön plana çıktığını ve TOKİ'nin Kırşehir'e 3 okul yaptırılacağını söylediler. Milletvekili Arslan, "OKS ve ÖSS’de ilimizin başarısı dikkate alınarak Kırşehir'e bu başarıların taçlandırılması anlamında Milli Eğitim Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokol çerçevesinde 3 adet lise yapım işi onaylanarak ihale aşamasına gelmiştir. Bu kapsamda merkez Aşıkpaşa Mahallesi’ne 16 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve bu liseye ait 192 kişilik öğrenci pansiyonu ve konser salonu yapılacak. Akçakent Bostanlık mevkiinde 16 derslikli lise, Kaman Hacıpınar mevkiinde ise yine 16 derslikli lise yapılacak" dedi.

Kırşehir merkezde ihtiyacı bulunan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin Aşıkpaşa Mahallesi’ne yapılacağını kaydeden Arslan, "Güzel sanatlar lisesi 6 bin 620 metrekarelik bir alana yapılacak. Bu lisenin ihalesi 7 Kasım 2008 tarihinde yapılacak. 16 derslikli lisede 3 adet büyük derslik, 4 adet toplu derslik, fen laboratuarı, kütüphane, modelaj ve heykel dersliği, sergi salonu, 46 adet bireysel çalışma odası, oda müziği çalışma salonu, temel sanat eğitimi dersliği, 2 adet desen atölyesi, 2 adet grafik tasarım atölyesi, 8 adet kültür dersliği, 2 adet resim atölyesi, fotoğraf ve film çekim atölyesi, kantin bulunmakta. Ayrıca, lisenin 192 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve 500 kişilik konser salonu da 7 Kasım 2008 tarihinde ihalesi yapılarak yapımına başlanacak" dedi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan da, Akçakent'e eğitim yatırımlarının devam edeceğini söyleyerek, "Akçakent ilçesinde kullanılan lise yıllardır ortaokuldan bozma bir bina olup, 150 öğrencimiz bu eski binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu yeni yapılacak 16 derslikli lise binası ile ilçenin çok önemli ve acil ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Ayrıca, Akçakent ilçemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha kaliteli bir ortamda verilmesi sağlanmış olacaktır. Akçakent ilçemizde Bostanlık mevkiine yapılacak olan 16 derslikli lise 5 bin 875 metrekarelik bir alana yapılacak olup, 3 adet laboratuar, kütüphane, resim, müzik, yabancı dil, tarih, coğrafya derslikleri, beden eğitimi salonu ve kantin bulunacaktır. Lisemizin ihalesi 7 Kasım 2008 tarihinde yapılacak ve en kısa zamanda yapımına başlanacak" dedi.

Kaman'da programa alınan 16 derslikli kız meslek lisesi ihalesinin de 7 Kasım 2008 tarihinde yapılacağını kaydeden milletvekilleri, "Kız meslek lisesi bünyesinde 10 adet derslik, 2 adet laboratuar, kütüphane, resim, müzik, yabancı dil derslikleri, 2 adet tekstil teknolojisi atölyesi, yemek atölyesi, kuaför atölyesi, 3 adet faaliyet ve oyun odası, 2 adet uyku odası, drama odası, baskı fotoğraf atölyesi, 2 adet cilt bakım atölyesi, beden eğitimi salonu, 2 adet kantin bulunmak" dedi.

Yapılacak olan her üç okul ile öğrenci pansiyonu ve konser salonunun ilçelere ve Kırşehir'e hayırlı olmasını dileyen Arslan ve Çalışkan, yatırımların devamının geleceğini sözlerine eklediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?