2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

TOKİ'den Kırşehir'e konut müjdesi!

Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan açıklamada, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Çiçekdağı ve Akpınar İlçeleri'ne konut yapacağı bildirildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çiçekdağı'nda yapılacak olan 72 konutun ihalesinin gününün belli olduğunu kaydeden Milletvekili Mikail Arslan, "Üzerinde uzun zamandır çalışılan Çiçekdağı'nda Toplu Konut yapılması projesi nihayet sonuçlandırdık. Devlet Karayoluna cepheli olan Toplu Konut arsasının yeri Çiçekdağı'nın en güzel yeri olarak bilinmektedir. Çiçekdağı'na yapılacak olan Toplu Konutların İhalesi 14 Mart 2008 tarihinde yapılacak. Çiçekdağı'na Anaokulu yapılması konusunda da gerekli çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Milletvekili Arslan, Akpınar ilçesinde de Şeker Fabrikasına ait yol kenarında bulunan 15 bin metrekarelik arsa üzerine TOKİ konutları yapılacağını belirterek, bu arsanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devrinin yapıldığını söyledi. TOKİ konutlarının yapımına ilişkin teknik bilgiler veren Milletvekili Abdullah Çalışkan, "Akpınar ilçesi Boztepe Mevkii'nde yer alan mülkiyeti Toplu Konut İdaresi'ne ait olan 15 bin metrekarelik alanı kapsayan 1107, 1109 parseller üzerinde 96 konut, alt gelir grubuna yönelik F tipi Brüt 81,52 metrekare B-Z-3, 6 Blok­ ticaret olarak hazırlanan yerleşim planı ve metraj bilgileri maliyet hesapları yapılmak üzere Finansman Dairesi Başkanlığına gönderilmiştir. Çiçekdağ İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde yer alan toplam 6 bin 369 metrekarelik alanı kapsayan 1148/1,2,3 parseller üzerinde hazırlanan 72 konut, alt gelir grubuna yönelik B1 tipi Brüt 84.43 metrekare, B-Z-7, 3 Blok olarak hazırlanan proje, İhale dairesine gönderilmiş, 14 Mart 2008 tarihinde ihalesi yapılmak üzere gün alınmıştır" dedi.

TOKİ konutlarının yapımı ile her iki ilçede de gelir seviyesi düşük vatandaşların ev sahibi olabileceğini kaydeden milletvekilleri, ihalenin sonuçlanması ile birlikte konutların yapımına kısa sürede başlanacağını söylediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 10:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan koç IP: 88.227.109.xxx Tarih : 2.02.2008 13:10:19

vallahi güzel olur bızde ev almayı dusunuyoruz memleketım den alırız daha guzek,l olrur paramız ele gıtmez cok sevındım bu habere