4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Toklumen'de üzüm bağları artıyor

Kırşehir'in Toklumen Belde Belediye Başkanı İsmail Kalaycı, 2008 yılı içerisinde 5 bin ton üzüm satışının yapıldığını, buna bağlı olarak balıkçılığın gerilediğini ve kayıkların çürümeye terk edildiğini söyledi.

Turizm bölgesi olarak ilan edilen Toklumen beldesinde, önceki yıllarda üzüm üretiminin gerilemesi üzerine harekete geçen Toklumen Belediyesi, sulama sorununu çözünce üzüm bağlarının sayısı artmaya başladı.

Açıklamalarda bulunan Toklumen Belediye Başkanı İsmail Kalaycı, 2008 yılı içerisinde 5 bin ton üzüm satışının gerçekleştiğini belirtti. Kalaycı, “Toklumen'de su sorunu hat safhaya ulaşmıştı. Ancak, su problemine neşter vurduk ve sıkıntı çözülmeye başlandı. Su sorunu nedeniyle üzüm bağları kurumuş ve kasaba halkı sıkıntı çekiyordu. Su sorunun çözülmesi ile birlikte üzüm bağlarının sayısı da arttı.

2008 yılı içerisinde sadece Toklumen beldesinde 5 bin ton üzüm satışı gerçekleştirdi ve bu durum halkımızın gelir kaynağı haline dönüştü. Üzüm bağları sayısının artması bizleri çok memnun etti ve halkta üzüm yetiştirmekten dolayı oldukça mutlu. Çünkü, Toklumen'in toprağı üzüm yetiştirmek için çok uygun ve değerlendirilemiyordu. Bu durum ortadan kalktı ve halkımız üretim yapabiliyor" dedi.
Üzüm üretimi artarken balıkçılığın gerilediğini kaydeden Başkan Kalaycı, balıkçı kayıklarının sahilde çürümeye terk edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:48:41
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 17:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?