3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Toplu taşıma özelleşti

KIRŞEHİR'DE TOPLU TAŞIMA ÖZELLEŞTİ

Kırşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı arasında yapılan sözleşme ile toplu taşıma hizmeti halk dolmuşlarına devredildi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Toplu taşıma hizmetinin özel halk dolmuşlarına devredilmesi ile şehir içi ulaşımda yaşanan aksaklıkları çözmek ve vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için yeni bir birim oluşturuldu. Bu birim vatandaşların şikayetlerini anında değerlendirerek, özel halk dolmuşları ile ilgili aksaklıklara müdahale edecek. Özel halk dolmuşu ve sürücülerinin denetimleri belediye tarafından sıkı bir şekilde yapılacak ve taşıma ücreti de yine belediye tarafından tespit edilen ücretin üzerine çıkamayacak" dedi. Sürücülerin kılık, kıyafetleri ile araçların modeli yine belediye tarafından belirleneceğini söyleyen Bahçeci, "Öğrenci taşıma ücreti 80 kuruş , yetişkin ücreti 1.25 TL, şehit ailesi yakınları yüzde 50 indirimli ve gazilerden ücret talep alınmayacaktır. Bunun yanında, dolmuşçular ruhsatlarında belirlenenden fazla yolcu taşımayacaklar" diye konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla toplu taşımayı özelleştirdiklerini belirterek, "Belediyenin takip, denetim ve yönlendirmeleriyle dolmuşçuların bu hizmeti hakkıyla yerine getireceği inancındayım. Sözleşmenin öncelikle halkımıza, dolmuşçu esnafına, şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 17:21:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?