3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Toprak Analizi Laboratuarı açıldı

Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toprak-Bitki ve Gübre Analiz Laboratuarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan, Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek'in tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi vermesinin ardından söz alan Vali Erden, Dünyada teknolojik ve bilimsel gelişmelerin baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirterek, bilimsel olarak yapılan tarımsal faaliyetlerde büyük başarı sağlanmakta olduğunu söyledi.

Milyonlarca insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu günümüzde tüm ülkelerin topraklarını en verimli şekilde kullanmak için önemli çalışmalar yürütmekte olduğunu vurgulayan Vali Erden” Kendi ihtiyacını karşılayacak ölçüde verimli topraklara sahip olan ülkemizde de devletimizin sağladığı katkılarla tarımsal üretimin arttırılması hedeflenmektedir. Hepimiz biliyoruz ki; insanlığı meşgul eden en önemli konuların başında küresel ısınma ve kuraklık gelmektedir. Bundan etkilenen ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunması çevreyi kirletmeden üretim yapmamızı zorunlu hale getirmektedir. Hem bilinçsiz gübrelemeyi hem de çevresel kirlenmeyi önlemek, tarımsal alanda üretimi de arttırmak amacıyla genel bütçe ve İl Özel İdaresi bütçesinden sağlanan ödeneklerle Toprak-Bitki ve Gübre Analiz Laboratuarı kurulmuştur. Yine, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında milletvekillerimizin desteği ile sağlanan yaklaşık 1.5 milyon TL. ödenekle tarımsal alet ve ekipman alınmıştır. İnsan sağlığının korunması amacıyla İl Özel İdaremiz kaynaklarıyla dizayn edilen gıda kontrol aracı da bugün hizmete başlayacaktır. Yapılan bu hizmetlerin çiftçilerimize ve Kırşehirlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Toprak-Bitki ve Gübre Analiz Laboratuarı hizmete açılırken katılımcılara Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında alınan tarımsal makineler ile gıda kontrol aracının tanıtımı yapıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 10:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selehattin döşdemir IP: 88.224.84.xxx Tarih : 2.08.2009 16:43:32

Bu habere çok sevindiğimi belirtmeden edemedim, çok zamandır bir toprak analizi yaptırmak zarureti hissediyor ancak taa ankaraları dolaşacak bir süreci de bir türlü göze alamıyordum. bu nedenle gerek şahsım,gerekse kasabam olan  TOKLOMENadına emeği geçen herkese teşekkür eder memleketimize hayırlı olmasını dilerim. Selehattin DÖŞDEMİR.