2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

TPAO 3 ilde petrol arıyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'de petrol arama çalışması yapıldığı bildirildi.

TPAO'nun, Türkiye'de her geçen gün daha büyük ölçüde ihtiyaç duyulan önemli enerji kaynaklarından biri olan petrolün ülkenin öz kaynaklarından sağlanması amacıyla Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'de petrol arama çalışması yürüttüğü belirtildi.

Yozgat'ın Şefaatli, Nevşehir'in Kozaklı ve Kırşehir'in Mucur ilçesi ile bağlı köylerde hazineye ait arazilerde çalışma yapan TPAO ekiplerinin, özellikle Şefaatli ve Kozaklı'daki çalışmalarda önemli veriler elde ettiği öğrenildi.

Şefaatli Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, TPAO'dan yetkililerin gelerek Şefaatli Kaymakamlığı'ndan gerekli izni aldıktan sonra araştırmalara başladığını söyledi. İbiş, "Şefaatli ilçesine ait birçok köyde araştırma yapıyorlar. Aynı araştırma, Nevşehir'in Kozaklı ilçesi ile Kırşehir'in Mucur ilçesi ve köylerinde de sürüyor. Araştırmalarda olumlu sonuçların çıkması hem ülkemiz hem bölgemiz açısından çok iyi olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?