2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

TSO'dan kampus alanına olumlu yanıt

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Ahi Evran Üniversitesi'nin kampus alanı ilgili olumlu görüş bildirerek, kampus alanının belirlenmesi noktasında Belediye Başkanı Halim Çakır ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesi’nin kampus alanının belirlenerek sonuca bağlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çopuroğlu, "Kırşehir'in geleceği yönünden önemli gördüğümüz Ahi Evran Üniversitesi’nin kurulması kadar kampus alanının belirlenmesi de bizleri son derece mutlu etmiştir. Üniversitenin tabela üniversitesi olmaması için iyi bir altyapı ve kampus alanının belirlenmesi son derece önemliydi. Bu süreçte biraz gecikme oldu. Ancak, Belediye Başkanı Halim Çakır ve belediye meclis üyelerinin duyarlı davranışları sonucunda kampus alanı belirlendi. Üniversite kampus alanı olarak Bağbaşı Mahallesi’nin belirlenmesi inşallah memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olur. Bu mahalle gelişime açık bir mahalle ve üniversitenin bu bölgeye kurulmasıyla gelişme burada daha da hızlanacak" dedi.

Üniversitenin alt yapısının hazırlanmasında Rektör Prof. Dr. Selahattin Salman'a da güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Çopuroğlu, "Rektörümüz Kırşehir'de uzun yıllar görev yaptı ve bu kentin tarihini, kültürünü ve eğitime verdiği önemi çok iyi biliyor. Bu anlamda üniversiteleşme ve bilim kenti olma yolundaki istek ve arzumuzu çok iyi bilen birisi. Ahi Evran Üniversitesi’nin ülkemizde ve dünyada söz sahibi bir üniversitesi olması için yapılması gereken çalışmaları yapacağından hiçbir kuşkumuz yok ve kendisine güveniyor, görevinde ve çalışmalarında başarılar diliyoruz " dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?