4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

TSO'dan önemli çağrı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen, kurumların ve halkın alışverişte Kırşehir esnafını tercih etmesini istedi.

Açıklamalarda bulunan Müfit Göçen, özellikle son dönemde Kırşehir'de büyük yatırımların başladığını ve bu yatırımların hem özel şirketlerle hem de kamu eliyle yapıldığını belirtti. Yatırımların zor günler yaşayan esnaf, sanatkar, sanayici ve tüccara da bir nebze yansıması için kurumların ve ihale alan firmaların her türlü hizmet ve malzeme alımında Kırşehir esnafını tercih etmelerini isteyen Müfit Göçen,

"Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıdan Kırşehir esnaf ve sanatkarı da etkilendi. Ancak, devletimizin Kırşehir'e son dönemde yaptığı yatırımlar bizi son derece sevindiriyor. Kırşehir'e 2009 ve 2010 yılları içerisinde yaklaşık 200 milyon TL civarında yatırım geleceğini öğrendik ve bu yatırımlar gerçekten bizleri sevindirdi. Ancak, bu yatırımların Kırşehir esnaf, tüccar ve sanayicine ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde faydalı hale gelmesi son derece güzel bir gelişme olacak. Büyük yatırımların ihalelerini kazanan firmaların ve Kırşehir'de bulunan tüm resmi kamu kuruluşlarının hizmet ve malzeme alımlarını Kırşehir esnafından yapması, ekonomik sıkıntı içinde zor günler yaşayan esnafımızın ekonomisini ve dolayısıyla moralini düzeltecektir. Kırşehir tüccarı bu ilişkiler neticesinde kurumlarımızın yanında olacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Göçen, kamu kuruluşlarının malzeme alımında şehir dışındaki firmalardan ziyade kentte faaliyet gösteren ve vergisini Kırşehir'de yatıran tüccar ve sanayiciye dönük yapması gerektiğini belirterek, "Kurumlarımızın elbette malzeme alımında devletimizin çıkarlarını korumasını istiyoruz. Buna hiçbir zaman itirazımız yok, olamazda. Ama, kurumlarımızdan isteğimiz, Kırşehir esnafına da malzeme alımında teklif vermeleri ve inisiyatiflerini Kırşehir'imizin esnafına yönelik kullanmalarını arzu ediyoruz. Kurumlar ile esnafımızın diyalogu Kırşehir'imizin gelişmesi ve ilerlemesi için son derece önemli” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?