2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

TSO'dan sahte rehbercilere karşı uyarı!

Kırşehir'de bazı kişi ya da kişilerin, Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) ismini kullanarak 'esnaf rehberi hazırlıyoruz' diyerek esnaf ve sanatkarı kandırdığı bildirildi.

Kırşehir'de, özellikle il dışından gelen bazı kişi ya da kişilerin, 'Esnaf rehberi hazırlıyoruz' diyerek esnaf ve sanatkarları dolandırdığı kaydedildi.

Esnafların şikayetlerinin artması üzerine yazılı bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu, kendilerinin böyle bir izin vermediklerini ve kimseyle bu konuda yazılı sözleşme yapmadıklarını belirterek, "Kırşehir'de uzun süredir özellikle il dışından gelen bazı kişi yada kişilerin esnaf ve sanatkarlarımıza giderek, 'Size esnaf rehberi hazırlıyoruz. Ticaret Odası'nın bilgisi var ' gibi sözler söylendiğini ve esnafımızın dolandırılmaya çalışıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Esnafımızın şu hususu çok iyi bilmesini istiyoruz. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hiçbir kişi ya da kuruma şimdiye kadar yazılı ya da sözlü herhangi bir şekilde 'Bizim adımıza rehber hazırlayın' demedik. Ayrıca, kimseye de bu konuda referans olmadık" dedi.

Esnafın dolandırılmaya çalışıldığını ve bu konuda emniyet yetkililerine gerekli bilgiyi verdiklerini söyleyen Çopuroğlu, esnaf ve sanatkardan bu tür çalışma yapan kişilere itibar etmemelerini ve polise bildirmelerini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 13:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?