6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Turizm bakanı Günay Kırşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kırşehir'de, sınır ötesi operasyon ve tezkerenin Türk turizmine zarar vermeyeceğini söyledi.

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan kasabasında Japonlar tarafından yapılan kazı alanında ve Japon Bahçesi'nde incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, davul zurnalarla karşılandı. Günay'ı karşılama törenine Vali M. Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kaman Kaymakamı Şaban Acar, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanları ile Ak Partili il, ilçe ve belde başkanları katıldı.

Bakan Günay ilk ziyaretini Kaman Kaymakamlığı'na yaparken, burada kendisine Vali M. Lütfullah Bilgin tarafından Kırşehir'in tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim durumuna ilişkin bilgisayar sunumlu brifing verildi. Bakan Günay, kaymakamlık ziyaretinin hemen ardından Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak'ı makamında ziyaret etti. Günay'a burada Kaman cevizi ikram edildi. Bakan Günay, Kırşehir'e olan sevgisinin her zaman yüksek olduğunu ve 'mücadele' denince Kırşehir'in akla geldiğini belirterek, "Demokrasi mücahitlerinin gönlünde Kırşehir'in her zaman önemli bir yeri vardır" dedi.

Bakan Günay ve beraberindekiler, Kaman ilçesine bağlı Çağırkan kasabasında Japonlar tarafından başlatılan Kalehöyük kazı alanında ve Orta Doğu'nun en büyük bahçesi unvanını taşıyan Japon Bahçesi ile Japon Arkeoloji Enstitüsü'nde incelemelerde bulundu. Japon Bahçesi gezisi sonrasında basın mensuplarının "Tezkere, Türk turizmini olumsuz etkiler mi?" sorusuna cevap veren Günay, şunları söyledi: "Türk turizminin tezkere ya da sınır ötesinden kesinlikle etkilenmeyeceğini umuyorum çünkü Türkiye'yi artık dünya tanıyor. Türkiye, dünyada turizm alanında gelişme potansiyeli ile ilk 8'in içine giren ülkelerden birisi. Türkiye coğrafyasının çok geniş, kozmopolit ve renkli olduğunu bütün dünya biliyor. Yani İstanbul'a, Kırşehir'e, Akdeniz'e gelecek turistin, Güneydoğu'daki herhangi bir mezrada patlayacak olan herhangi bir mayından etkilenmeyeceğini dünya artık öğrenmeye başladı. Bizler de bu tezkere ile bu tür olayların hiç olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Sanıyorum ki yakın bir gelecekte tezkerenin yararlarını da göreceğiz. Bir ölçüde herkes haddini bilecek. Bir ölçüde herkes aklını başına alacak çünkü bu coğrafyanın, Ortadoğu'nun gelişmesi ve kalkınması için bu çatışmaya değil barışa ihtiyacımız var, demokrasiye ihtiyacımız var. Bu coğrafyada demokrasi ve barış olursa Türkiye'nin güneydoğusunda, Irak'ın kuzeyinde, İran'ın batısında, Suriye'de yani bütün bu ön Asya coğrafyasında yaşayan herkes ekonomik ve sosyal olarak gelişir ve hepimiz daha saygıdeğer dünya yurttaşları olma şansını elde ederiz. Bunu yurttaşlarımızın büyük çoğunluğu biliyor. Bu bölgenin huzurunu bozmak isteyen bir avuç maceracıya önümüzdeki süreçte kimse fırsat vermeyecek".

Bakan Günay, gezi ve incelemeleri sonrasında Kırşehir'den ayrıldı. Güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu ziyaretlerde polis, Bakan Günay'ı MP 5 marka otomatik silahla korudu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 18:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?