7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Türk Ocağı'nda seçim heyecanı

KIRŞEHİR TÜRK OCAĞI OLAĞAN GENEL KURULU 27 ŞUBAT'TA

Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Başkanı Öğr. Görevlisi Mustafa Kılınç, Olağan Genel Kurulunu yapmak üzere 27 Şubat 2010 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda toplanacaklarını belirterek, listesini açıkladı.

Ahi Evran Üniversitesinde Öğretim görevlisi Mustafa Kılınç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi dört dönem, çok değerli arkadaşlarımızla birlikte Kırşehir Türk Ocağına, Türkün Ocağına yakışır bir şekilde, 1912' de ecdadımızın ortaya koyduğu umdelere bağlı kalarak hizmet ettik. Bu süreçte olduğumuz gibi görünmeyi bir değer olarak kabul ettik. Milletçe yaşadığımız şu kritik günlerde, daha doğrusu Türk'ün ateşle imtihan edildiği bir dönemde, hiçbir beklentisi olmadan bu kutsal ocağa ve ülküye kendisini adamış Türk Ocaklıların genel isteği üzerine 19 Ocak 2010 tarihinde yeniden hizmete talip olduk. Unutulmaması gereken gerçek şudur ki; adı ne olursa olsun hiçbir kurum ya da kuruluş veya zümre, sıfatı ve ünvanı ne olursa olsun hiçbir şahıs, Türk Ocağına hizmet edecek ekibin belirlenmesine doğrudan ya da dolaylı olarak etki edemez, karar da veremez" şeklinde konuştu.

Bu kararı ancak ve ancak Türk Ocaklılar vereceğini ve hiçbir irade Türk Ocaklılarının iradesi üstünde olamayacağını vurgulayan Kılınç, "Hizmete talip olma gerekçemiz de , böyle bir iradenin tezahürü sonucudur. Sosyal hafızası oldukça sağlam ve her biri Kırşehir'imizin seçkin birer şahsiyeti olan Türk Ocağının üyelerinin, hiçbir fitneye metelik vermeyecek kadar cesur, tezvir atları ciddiye almayacak kadar vakur olmaları yegane teselli kaynağımızdır. Kongremizin birliğimize, dirliğimize ve gönlümüzdeki hamlelerin şahlanışına vesile olmasını temenni ederek, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör Mustafa Kılınç, yönetim kurulu aday listesinde, Dr. Ahmet Cingi, Yrd. Doç.Dr. Harun Çiftçi, Ahmet Şahan, Dr. Adem Arslan, Süleyman Doğan, Arş. Gör. Alper Cengiz Aslan ve kendisinin olduğunu, Denetleme Kurulunda, Dr.Bülent İşeri, Mustafa Çelik ve Musa Coşgun olduğunu, son olarakta Üst Kurul Delegelerinin Dr. Metin Durandurdu, Veysel Turgut, Osman Demir ve Asım Eraslan olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 17:59:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?