4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Türk Ocağı'ndan kınama

KIRŞEHİR TÜRK OCAĞI'NDAN KINAMA

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı ve Ahi Evran Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Mustafa Kılınç, basın mensuplarına yönelik saldırıları kınadı.

Kılınç, basının toplumun haber alma kaynağı olduğunu belirterek, "Basın, haber alma özgürlüğünün yanında taraflı ya da tarafsız ne olursa olsun toplumumuzu bilgilendirir. Bu kaynağa yapılacak bütün müdahaleler, kamuoyuna sunulan bilgileri saptırma yönünde ilerledikçe, haber kaynaklarını derin bir biçimde yaralayacaktır"dedi.

Hiçbir basın mensubunun toplumun menfaatlerini kötüye kullanacak haber peşinde olmadığını söyleyen Kılınç, "Bu durumdan haz etmeyenlerin basına saldırıları artarak devem etmektedir. Tüm Türkiye başta olmak üzere ilimizde basına karşı oluşan baskılar her geçen gün artmakta, tehditlerin yerini şiddet almaktadır. Bunun en somut örneği geçtiğimiz günlerde KTV Haber Müdürü Ebuzer Saray'a yapılan çirkin saldırıdır. Ayrıca başka muhabirin de tehditler aldığı da bu tip olumsuzlukların devam edeceğinin göstergesidir. Hem Türk Ocağı olarak hem de Kırşehir Gazeteciler Cemiyetinin bir üyesi olarak basına yapılan haksızlıkları, saldırıları ve yasakları esefle kınıyor, meslektaşımıza ve KTV ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bu tür müessir olaylar bir kez daha tezahür etmez ve gereken önlemler alınır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 17:42:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 17:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?