7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Türk Ocağı'ndan sert açıklama

KIRŞEHİR TÜRK OCAĞINDAN BAŞBAĞLAR KATLİAMI AÇIKLAMASI SERT OLDU

Kırşehir Türk Ocağı Reisi Mustafa Kılınç, Başbağlar katliamının yıldönümünde sert açıklamalarda bulunarak, "Olaydan sonra gereken yapılmayarak, konunun üzeri ört pas edildi" dedi.

Kılınç, Başbağlar katliamının, PKK tarafından Madımak Otelinde dumandan boğulanların karşılığı olarak Alevi kesimden taban bulmak için yapıldığını ve kısa sürede düzenlendiğini söyledi.

Türk Ocağı Reisi Kılınç, "Elleri silahlı, bakışları kin ve nefret dolu kalabalık bir grup kendi halinde yaşayan Başbağlar köyünün daracık sokaklarını kara bir bulut gibi dolduruverdi. Evlerin kapıları kırıldı, kadınlar, çocuklar, erkekler kim varsa silah tehdidi altında tekmelenip tokatlanarak köy meydanında toplandı" dedi.

Kılınç, "Rakamı evvelden belirledikleri anlaşılıyordu. Böylece karşılarına dizdikleri çeşitli yaşlardaki 33 erkeğe yüzlerce kurşun sıktılar. Hepsini öldürdüklerinden emin olduktan sorma evlerin pek çoğunu ateşe verdiler. Geride feryat ve figanların, çocuk çığlıklarının, kadınların ağıtlarının yükseldiği hala yanmakta olan evlerden dumanların çıktığı harabe yığını bırakarak inlerine doğru çekip gittiler" şeklinde konuştu.

O dönemdeki hükümetin bu olaylar üzerinde gereği gibi durmadığı ileri süren Kılınç, "Sivas ve Başbağlar'da yaşananları TBMM'ye taşıyarak geniş bir araştırma konusu yapmak, siyasi görüşü ne olursa olsun, tüm kesimlerin katılımıyla gerçek nedenlerini belirleyip kamuoyunu rahatlatmak yerine, rutin bir adli soruşturma ve kovuşturmayla mesele halledilmek istendi" dedi.

Dönemin Hükümetinin meseleyi ele alışındaki yanlışların neticelerini ve facianın meydana gelmesinde en büyük payın kime ait olduğunu da sıralayan Kılınç, "Bu olaylar toplumsal problemlerimizin mahiyetini, faktörlerini düşünüp belirlemek hususunda yapılması gereken değerlendirmelere vesile yapılmalıdır. Bunları ideolojik amaçlarla kullanmaya, kan davasına, toplumsal bir ayrıştırmaya çevirmek isteyenlere fırsat verilmemelidir. Yaşanalar olabildiğince serinkanlı ve gerçekçi incelenmeli, sorumluları ve nedenleri tespit edilmeli, yenilerinin yaşanmaması için ne yapmak gerekiyorsa el birliğiyle yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 12:18:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?