2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Türk Polisi 163 yaşında

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 163. Yıldönümü kutlamaları, Kırşehir'de başladı.

Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, sabah saat 09:00'da İş Bankası önünde bulunan Atatürk önüne çelenk sunulması ile başladı.

Saat 10:00'da Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Binbaşı Sabri Kirişçi, Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu, Vali Yardımcıları, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, TSO Meclis Üyesi Nuri Bahçeci ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve emniyet mensupları katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Ahmet Türker, Türk Milletinin sevgisini ve güvenini kazanmış Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümünü Kırşehir halkı ile kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Teşkilatımız; din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için çalışmaktadır. Yine polisimizin gayesi hizmetinde olduğu vatandaşına şefkatle yaklaşıp, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, huzur ve güven ortamını sağlamaktır. Bunu yaparken de hukukun üstünlüğüne bağlı ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, herkese karşı eşit ve tarafsız olmaktır" dedi.

Törende konuşan Vali Bilgin de, güvenliğin bireyler, toplumlar ve aileler için çok önemli ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Modern devletler kurulduktan sonrada bu devletlerin en önemli çalışması, içte ve dışta güvenliğini sağlayacak birimleri kurmak olmuştur. Tarihin her döneminde güçlü devletler kuran Türk Milletinin her zaman güçlü, içte ve dışta güvenlik birimleri olmuştur. Bugün bölgesinde en güçlü güvenlik gücü olan Türk Ordusu, bölgenin en güçlü ordusudur. Yine içte ve dışta görev yapan jandarma ve polis, bölgenin en donanımlı ve eğitimli iç güvenlik kuruluşudur. Hepimiz biliyoruz ki bu coğrafyada devlet olmanın bedeli ağırdır. Ama bu devlette yaşarken güçlü bir ordunun ve polisin olması gerekiyor. Polis teşkilatımız vatandaşın huzurunu, canını, malını ve ırzını korurken, vatanın bölünmez bütünlüğünü korurken gerektiğinde canını ortaya koymaktadır. Polis Teşkilatımızın kuruluşunu en derin sevgilerimle kutluyor ve şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Bilgin, Belediye Başkanı Çakır, Garnizon Komutan Vekili Kirişçi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından silah kullanma yarışmasında başarılı görülen polis memurlarına hediyeler verildi. Kutlamalar, Polis Evi'nde verilen kokteyl ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet taşçı IP: 85.101.83.xxx Tarih : 27.04.2008 21:19:25

istanbulda yaşayan bı kırşehırlıyım kırşehıre geldıgım zaman huzur dolu oluyorum hıç bır asayış sıkıntısı yok kırşehırde yaşayanları bu konuda şanslı goruyorum ve kırşehır emnıyetıne teşekkur edıyorum