4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Türk pulları sergisi açıldı

Dünya Astronomi yılı etkinlikleri kapsamında PTT Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Türk pulları sergisi Kırşehir'de açıldı.

Türk pulları sergisine, Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, Garnizon komutanı Emrullah Çuhadar, PTT Genel Müdürü Osman Tural, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, PTT Kırşehir Başmüdürü Halit Ulaş, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

1271-1272 yıllarında Caca bey tarafından yaptırılan ve Anadolu topraklarında ilk uzay çalışmasının yapıldığı yerin Cacabey Medresesi olduğunu belirten PTT Genel Müdürü Osman Tural, "Cacabey için anma pulu basmak üzere bu kültür etkinliğini gerçekleştiriyoruz. PTT Genel Müdürlüğü olarak da bugün için Türk Pulları sergisini açtık. Biz bu tür çalışmalarda ressamlarla çalışıyoruz. İnceleme ekibimizin yaptığı 20 kadar materyali araştırdık. Bu etkinlik sadece burada kalacak ve unutulacak bir etkinlik değildir. 2009 yılı Avrupa astronomi yılı sebebi ile bu pullar her ülkeye dağıtılarak dünya arşivlerindeki yerini alacak" dedi.

Basılan pulların birinin üzerinde Gökbilimci Ali Kuşcu diğerinde de Cacabey Medresesi yer alırken, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu'nda gerçekleşen pul sergisi açılışından sonra Osman Tural, sergideki eserleri misafirlere anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 16:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?