2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

'Türkiye Okuyor' kampanyasına destek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ülke genelinde başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyasına, “Kırşehir Okuyor” kampanyası ile omuz veren Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği bir dizi etkinliklerle çaba gösteriyor.

Cacabey ilköğretim okulunda Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliğinin stant oluşturarak ve bu stantlarda katılımcılara ücretsiz kitap dağıtım etkinliğinin ardından Belediye “ Yunus Emre Kent Kütüphanesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır; “Çocuklarımıza ve gençlerimize bilgiyi, kültürü tarihi yaşadığınız yerden başlayarak öğretmenin hazzı bir başka oluyor”dedi.

Kırşehir Belediyesi olarak bugüne kadar kültür, tarih, edebiyat alanlarında ve özelliklede kent kültür-tarihi ile ilgili bastırılan kitapları ve “Kırşehir Okuyor” kampanyası çerçevesinde hazırlanan afişleri basın mensuplarına tanıtan Belediye Başkanı Halim Çakır; “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün başlattığı Türkiye okuyor kampanyasına Kırşehir’de valilik, belediye ve milli eğitimimiz “Kırşehir Okuyor” kampanyası çerçevesinde omuz veriyoruz. Biliyoruz ki bir toplumun bir milletin okuma seviyesi o toplumların ve milletlerin gelişmişlik ya da gelişmemişlik düzeyleri ile yakından bağlantılıdır. Kırşehir Belediyesi olarak, Belediye tarihinde ilk defa Belediyemiz Basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğümüz bünyesinde Yunus Emre Kent Kütüphanesini oluşturduk. Henüz istediğimiz düzeye gelmemesine rağmen ciddi bir başlangıç oldu. Yine Kırşehir Belediyecilik tarihinde ilk defa kent kültür-tarih bilgilendirmesi amaçlı kitaplar yayınladık ve şehrimize kazandırdık. Bu yıl düzenlenen uluslar arası ahilik sempozyumunda düzenleyenciler arasında valilik ve üniversitemizle birlikte Kırşehir belediyesi de yer alacak. Yurdun dört bir yanından ve hatta yurt dışından Kırşehir kültür tarihi ile ilgili kitaplarımız isteniyor” dedi.

KIRŞEHİRLİLERE ÇAĞRI
Önümüzdeki günlerde Belediyece kurulan Yunus Emre Kent Kütüphanesine İş Bankası önünde kurulacak stantla kitap bağış kampanyası açılacağına da işaret eden Belediye Başkanı Halim Çakır tüm Kırşehirlileri kütüphanenin zenginleşmesi için kitap bağışına katkıda bulunmaları çağrısı yaptı.

Belediye Başkanı Halim Çakır basın toplantısının ardından basın mensupları ile şehrin değişik meseleleri hakkında sohbetlerde bulundu ve Belediye Başkanlığınca bastırılan kitaplar hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 22:44:09
Güncelleme :26 Mart 2008 Çarşamba 22:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?