2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Türkiye'nin ilk taraftar korosu kuruldu

Kırşehir Taraftarlar Derneği tarafından başlatılan bir çalışma ile Türkiye’nin ilk resmi ’Taraftarlar Korosu’ kuruldu.

Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında, 16 yaşındaki Cihat Aktaş’ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, Kırşehir Taraftarlar Derneği tarafından ’Taraftarlar Korosu’ kuruldu.

 Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren dernek, kurduğu taraftarlar korosu ile tribün terörüne savaş açtı. 30 kişilik taraftar grubundan oluşan taraftarlar korosu, Taraftarlar Derneği Başkanı Burhan Yıldırımer’in şefliğinde haftanın iki günü bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyor. Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonu’nda toplanan taraftarlar, davul-zurna eşliğinde şefleri Burhan Yıldırımer’in nezaretinde koro halinde küfürsüz slogan atarken, Kırşehirspor formaları ile çalışmalara gelen taraftarlar renkli görüntüler oluşturuyor.

 Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmasında öldürülen Cihat Aktaş’ın ölümünden dolayı son derece üzüntü duyduklarını ifade eden taraftarlar, "Böyle bir olayın Kırşehir’de yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kırşehirspor’un rakibi takımların tüm taraftarların gönül rahatlığı ile Kırşehir’e gelmelerini istiyoruz. Evliyalar ve ozanlar diyarı Kırşehir halkının, misafirperverliğini herkese göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dediler. Koro şefi Burhan Yıldırımer de oluşturdukları koro ile tribün terörüne engel olmaya çalışacaklarını belirtirken, "Kırşehirli taraftarlar olarak Türkiye’de ilk defa böyle bir koro kurduk. Kırşehir Taraftarlar Korosu olarak asla küfür ve şiddet kullanmayarak takımımızı destekleyeceğiz. İnşallah sahada gösterdiğimiz performansımızla ’En Centilmen Taraftarlar’ ünvanını alarak Kırşehirimiz’e hediye edeceğiz" dedi.

Koronun çalışmalarına katılan Kırşehirspor Kulübü Başkanı Berat Bıçakçı, taraftarlarına tam destek verdiğini ifade ederek, "Taraftarlarımız, gruptaki 15 maçımızın hepsinde en güzel şekilde bizi desteklemiş ve hiçbir şekilde kulübümüze ceza gelmemiştir. Taraftarlarımızın sahada gösterdikleri centilmenlik nedeniyle, 2005 yılında saha kenarında bulunan tel örgülerin kaldırılmasını gündeme getireceğim. Kulüp olarak Türkiye’de bir ilk olan taraftarlar korosunu kurarak örnek bir çalışma başlatan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

kırşehir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:56:58
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 13:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?