7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

TÜRKSOY'dan muhteşem gece

TÜRKSOY'DAN KIRŞEHİR'DE MUHTEŞEM GECE

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)'un katkılarıyla Kırşehir Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Nevruz Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Kırşehir Hoydek Halk oyunları ekibinin gösteri ile başlayan gösterilere, Gagavuz Yeri Kültür Bakanı Dimitri Kambur, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Dünyası Nevruz Buluşması programından Türk Cumhuriyetlerinden gelen ekipler birbirinden güzel gösteriler sergiledi. Kırgızistan, Gagavuz Yeri, Bulgaristan, Hakasya ve Altay Cumhuriyetlerinden Nevruz Bayramı nedeniyle Kırşehir'e gelen ve gösteri ve müzik grupları davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Vali Erden, programda bir konuşma yaparak, kardeş Cumhuriyetlerden gelen ekiplerin Kırşehir'e ayrı bir renk kattığını söyleyerek, "Gösteri yapan HOYDEK halk oyunları ekibi ve konuk kardeş Cumhuriyetlerden gelen bütün ekipleri kutluyorum" dedi.

Gagavuz Yeri Kültür Bakanı Dimitri Kambur'a da geceye katıldıkları için hediyeler verildi. Vali Erden ve Başkan Bahçecinin verdiği hediyeleri alan Kambur, "Biz Türkiye'yi her zaman kardeş olarak görüyoruz. Kendi diyarlarımızdan kan gardaşlarımız olan Türkiye'ye selamlar getirdik. Bizim her zaman annemiz ve babamız Türk'dür. Biz hiçbir bize büyük desteği veren Türkiye'yi unutmayız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirildi ve gece sona erdi.

TÜRKSOY'DAN KIRŞEHİR'DE MUHTEŞEM GECE
TÜRKSOY'DAN KIRŞEHİR'DE MUHTEŞEM GECE
TÜRKSOY'DAN KIRŞEHİR'DE MUHTEŞEM GECE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:56:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?