7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Umre yolculularına seminer

UMRE YOLCULULARINA SEMİNER VERİLDİ

Kırşehir'den Mayıs ayında umreye gidecek olan 34 vatandaş için İl Müftülüğü konferans salonunda bir seminer düzenlendi.

Seminer öncesi umreye gidecek olan vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Umre tanıtımı izlettirildi.

İl Müftü Vekili Selahattin Özcan seminere katılan vatandaşlara yapacakları Umre ibadetinin önemi hakkında bilgiler vererek, "Bu yolculuk, kişinin manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhi bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsattır. Kişinin, kendini, yolunu, hayat yolculuğundaki yerini Allah'a karşı olan mesuliyetlerinin muhasebe için bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Bunun için başından sonuna kadar bu yolculukta ibadet bilincinin muhafaza edilmesi gerekir. Sevgili Peygamberimiz Muhammet Mustafa 'Umre, diğer bir umre ile arasındaki günahları siler' buyurmaktadır" dedi.

Özcan, "Umreye gittiğinizde o mübarek beldelere bizlerden selam götürün. Umreye veya hacca gitmek isteyip de maddi imkansızlıklar veya herhangi bir sebeple gidemeyen kardeşlerimiz içinde oralarda dua edin" şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince umreye gidecek olan vatandaşlarımıza menenjit aşıları yapıldı. Ayrıca İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosunda Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için umre kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:22:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?