3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Üniversiteli Demet'in büyük sevinci

Üniversiteye giderken kaldırıma çıkan aracın çarpması sonucu sakat kalan Demet Şenlik (25), 5 yıl sonra akülü arabasına kavuştu.

Doğuş Engelliler Derneği tarafından Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği'nde düzenlenen programla engellilere akülü araçları dağıtıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ayhan Bektaş, engelliler için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Devletin eli her yere giremiyor. Bu durumda sivil toplum örgütlerini destekliyoruz. Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Kayhan Bayhan Bey'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Demet Şenlik, üniversiteye giderken kaldırıma çıkan aracın çarpması sonucu arkadaşının vefat ettiğini ve kendisinin de yaralandığını söyledi.

5 yıldır tekerlekli sandalye ile zor günler geçirdiğini ifade eden Demet Şenlik, “Suçlu olanlar sanki hiçbir şey olmamış gibi özür bile dilemeden gittiler. Davayı da haklı taraf gibi uzatıyorlar. Sorumluların biran önce cezalarını bulmalarını istiyorum. Ayrıca bu imkanı bize sunan Doğuş Engelliler Derneği'ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür insanlara ülkemizde her zaman ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?