4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Üstyapı çalışmaları tamgaz

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmayla, Terme ve Lise caddelerinin kaldırımları yenileniyor. 

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Halim Çakır, belediye olarak özellikle ana caddelerde kaldırım çalışmalarına başladıklarını ve çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını belirtti. Belediyenin hizmetlerini eleştirenlere cevap veren Başkan Çakır, "Belediye olarak Ankara, Terme ve Lise caddelerinde, yani kentin ana caddelerinde kaldırım yenileme çalışmalarına başladık. Mevcut kaldırımlar 10 yıl önce yapılan kaldırımlardı ve yıpranmıştı. Ancak, halen bu kaldırımların sağlam olduğunu iddia edenler var. Şehrin girişi, o şehrin aynasıdır. Bir yandan hizmetlerimizi eleştirenler bir yandan boş yere tamtamcılık yapmasın. Bir belediye ve başkanı düşünün ki her hizmeti eleştirilsin. Bu memlekette ekmek, yol, ulaşım, eski sanayi sitesi, buğday pazarı, su ve temizlik gibi önemli sorunların üzerinden geldik. Bu hizmetlerimizi kimseye ne belediyenin ne de bu milletin hakkını peşkeş çekerek yapmadık. Eğer ki bu hizmetlerimizin yanında bir takım kişilere de rant sağlasaydık, yaptığımız her hizmet göklere çıkarıldı. Ancak, şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Aday olduğun partiden sadece bir iki oy alanlar, şimdi çıkıp kendi egolarını tatmin etmek için aday olduğu partiyi ve o partinin yöneticilerini eleştirmesin. Onların vicdanlarına sesleniyorum. Bu memlekette Kırşehirspor'a yardım kisvesi altında trilyonlar hortumlanmış. İşte biz bunun önüne geçtik ve ekmek problemini çözdük. Düzmece haberlerle kaliteli ekmek üretimimizi dahi baltalamaya çalışıyorlar. Bu millet her şeyin farkında ve kesinlikle yolumuzdan dönmeyecek, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yine dolmuşlar adeta birilerine peşkeş çekilmiş. Biz bu konuda da önemli adımlar attık ve bugün ring hattı oluşturarak tüm mahallelerimize çok ucuz fiyatlara halkımızı taşıyoruz" dedi. 

Eski Sanayi Sitesi'nin tahliyesiyle ilgili de açıklama yapan Başkan Çakır, "Soruyorum bizi eleştirenlere. Eski Sanayi'de tinerciler kol gezerken neredeydiniz? O zaman neden o dönemin yönetimini eleştirmiyordunuz? Hangi babayiğit şehrin kalbine saplanmış bu eski sanayi sitesini kaldırdı. Bizi eleştirenler yataklarında huzurlu yatarken, ben ve ekibim jandarma-polisin gölgesinde ölüm tehditleri aldık. Bir konuya daha değinmek istiyorum. Bu şehirde biri var ki hem bu şehirde doğacak hem bu şehirde ekmeğini kazanacak ve bunun yanı sıra kalkıp Evliyalar şehri, Ozanlar şehri, Selçuklu şehri ve en önemlisi tarih ve medeniyetler şehri Kırşehir'e 'Körşehir' diyecek. Ne yazıktır ki bu millet de bu insanı dinliyor ve sessiz kalıyor. Ben bu ilin belediye başkanı olarak bu şehre 'Körşehir' diyen bu kişi hakkında mahkemeye gidecek ve dava açacağım. Hiç kimsenin bu tarih şehrine 'Körşehir' demeye hakkı yok. Buna asla izin vermeyeceğim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 11:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
imdat bozkurt IP: 81.215.22.xxx Tarih : 24.06.2006 14:41:13
sayın başkan, şehir merkezi şehrin aynasıdır ve insanların ortak kullanım alanlarının en önemlisidir.doğru yapıyorsunuz kim ne derse desin.konuşanlar ileride siz görevden ayrılınca daha fazla konuşacaklar.ama haklı ama haksız.bu siyasetin gereği.siz de bunu iyi biliyorsunuz ve bakınız uyguluyorsunuz da. gerçek olan birşey var.bu güne dek net çalışan başkan olmadı.sizin örnek olmanız gerekir diyorum.ayrıca şu kayabaşı mahallesine de lütfen bir el atın allah rızası için.selamlar.