7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Uyarıları dinleyen yok!

VATANDAŞLAR METEROLOJİNİN UYARILARINI DİNLEMİYOR

Kırşehir'de Meteoroloji, sıcak havalar için uyarı yayınlarken, birçok vatandaşın bu uyarılara kulak asmadığı bildirildi. Vatandaşların, Terme bölgesinde direkt güneş gören ve yeraltından sıcak çıkan açık termal havuzlara gittikleri öğrenildi.

Güneşin vücuda direkt temasının olumsuz etkileri yanında, aynı sıcaklıktaki açık termal suya atlayan çocukların buradaki mikrop tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları da belirtildi.

Kırşehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı, "Hafta sonunda yüksek hava sıcaklığına dikkat" uyarısını hiçe sayan ve tam tersini yapan vatandaşlar terme bölgesindeki açık termal havuza giriyor. Buranın termal suyu tanıtmak için yapılan havuz olduğunu belirten yetkililer, "Buradaki suya girmek hem sağlıksız hem de tehlikeli. Sıcak havalarda, direkt güneş ışınlarına maruz kalmak çok daha zararlı. Bilinçsiz vatandaşlarımız hem kendileri geliyor hem de çocuklarını gönderiyor. Serinlemek için

bu havuza girmeleri enteresan" diye konuştu.

Meteoroloji yetkilileri, "Ülkemizin Güney, İç ve Doğu kesimlerinde etkili olan Basra Alçak Basınç Merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası sebebiyle, Kırşehir'de de bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta başında aşırı sıcaklıkların yaşanacağı tahmin edilmektedir. 31 Temmuz Cumartesi günü; 38, 1 Ağustos Pazar günü 39, 2 Ağustos Pazartesi günü 38 derece civarında olması beklenen hava sıcaklıklarına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" şeklinde uyardı.

Güneş çarpmasından korunmanın yöntemlerinin de verildiği açıklamada, "Mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 11:00 ile 15:00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır. Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır ve ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir" bilgileri verildi.

VATANDAŞLAR METEROLOJİNİN UYARILARINI DİNLEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:00:00
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?