2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Uzun Çarşı'da bahar bereketi

Kırşehir'de baharın gelmesi ile birlikte çarşı esnafının da işleri açıldı.

Kış mevsimi süresince işlerinde kıpırdama olmayan Tarihi Uzun Çarşı esnafı, baharın gelmesi ve tarım sezonun açılması ile birlikte müşteri ağırlamaya başladı. Çarşı esnafı tarafından yapılan açıklamada, çarşıda özellikle büyük oranda park sıkıntısı yaşadıkları belirtildi.

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan park yasağının uygulanmaması, esnafın tepkisini alırken, bazı esnafların işyerlerinin önüne tüm uyarılara rağmen duba koyarak yolu işgal etmesi, diğer esnafların tepkisini alıyor. Trafik ekiplerine çağrıda bulanan esnaflar, "Baharın gelmesi ve tarım sezonunun açılması ile Uzun Çarşı'da hareketlilik yaşanmaya başladı. Ancak, bazı esnaf arkadaşlar, dükkanlarının önüne duba koyarak yolu işgal ediyorlar. Aracı ile gelen vatandaşlar park bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle de çarşıya otomobili ile gelmek isteyen vatandaşlar gelmiyor" dedi.

Bazı esnafların dükkanların önünü duba koyarak işgal etmesi nedeniyle müşteri ve işyeri sahipleri arasında kavgaların da yaşandığını kaydeden esnaflar, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin konuya müdahale etmesini ve Uzun Çarşı'da park meselesini çözmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?