4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Vali, okulları denetliyor

Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, il genelinde bulunan tüm okullarda gezi ve inceleme başlattı.
 
Kırşehir'de bulunan okulların tamamını ziyaret ederek verilen okulların hangi şartlarda eğitim verildiğini yerinde tespit eden Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, okul ziyaretlerinin üçüncüsünü Kırşehir Lisesi'ne yaptı. Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa'nın da katıldığı ziyarette Vali Bilgin, lisede bulunan tüm sınıfları, çalışma odalarını, öğretmenler odası, spor alanları, laboratuar odaları ve idare bölümleri gezerek, öğrencilerin isteklerin ve sıkıntılarını dinledi.
 
Kırşehir genelinde bulunan tüm eğitim kurumlarında inceleme ve gezi çalışması başlatmasının nedeninin, öğrencilerin istek ve taleplerini yakından takip etmek ve dinlemek olduğunu belirten Vali Bilgin, Kırşehir'deki okulların mevcut durumunu tespit etmek ve varsa sıkıntılarını gidermek amacıyla incelemelerde bulunduğunu belirtti. Daha önce Anadolu Öğretmen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi gibi okullarını ziyaret ettiğini belirten Vali Bilgin, "Kırşehir Lisesi müdürümüzün verdiği bilgilere göre Kırşehir Lisesi ilimizin en eski ve en başarılı okulu. Bu nedenle yoğun öğrenci talebi var ve ortalama bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Ancak, gerek derslik gerekse öğretmen kadrosu olarak okulumuzda bir açık görünmüyor. Ayrıca, Öğrenci Seçme Sınavları'nda ki (ÖSS) başarısı ile gözde bir okulumuz durumunda. Okulumuzdaki tek sıkıntı çiftli eğitim veriliyor olması. Yoğun talep nedeniyle tekli eğitime geçmek mümkün görünmüyor" dedi.
 
Kırşehir, göç veren bir il olmasına rağmen eğitimde Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer aldığını belirten Vali Bilgin, "Bizler bu ziyaretlerimizde okul idarecileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle görüşerek yakalanan bu başarının daha da arttırılması için neler yapmamız gerektiğini ve onların görüşlerini alıyoruz. Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da her fikre açığız. Tüm öğretmenlerimiz bize görüşlerini rahatlıkla anlatabilirler" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?