7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Vali Bilgin köy yollarında

Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, yapılan çalışmaları yerinde görmek için köy ve kasaba ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaretlerine Akpınar ilçesine bağlı Büyük Abdiuşağı ve Aşağı Homurlu kasabaları ile Pekmezci köylerinde başlayan Vali Bilgin, burada köy halkının istek ve taleplerini yerinde dinledi. Vali Bilgin'e ziyaretlerinde Akpınar Kaymakamı Süleyman Ovalı, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, MEDAŞ Müdürü Sıtkı Çolak ve Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek de katıldı.

Ziyaretlerde, Büyük Abdiuşağı Belediye Başkanı Hasan Akyol, Aşağı Homurlu Belediye Başkanı Ömer Avcı'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Bilgin, kasaba ve köylerde bulunan çalışmaları da yakından takip etti. Kasaba ve köylerdeki sağlık kuruluşları ve ilköğretim okullarını da ziyaret eden Vali Bilgin, öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek, onlara kitap hediye etti. Bilgin ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, valilik imkanları çerçevesinde tüm köy ve kasabalara hizmet götürmeye çalıştıklarını belirterek, "Kasaba Belediye Başkanlarımız ve köy muhtarlarımız, sorunlarını anlatmak için zaman zaman kaymakamlıklarımıza ve valiliğimize gelmektedirler. Bu ziyaretler sırasında aktarılan sorunları yerinde görerek çözüm üretmenin daha doğru olacağına inanarak bu gezilerimizi yapıyoruz. Beraberimizde yatırımcı daire müdürlerimizi de getirerek sorunların çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz. İlin valisi olarak tüm insanlarımızla konuşarak onların taleplerini imkanlar ölçüsünde karşılamak temel görevimizdir" dedi.

KÖYDES Projesinin devam ettiğini de kaydeden Vali Bilgin, "Şu anda köylerimizde ve kasabalarımızda devam eden bir çok çalışma bulunmakta. Hükümetimiz tarafından uygulamaya konulan cumhuriyet tarihinin en kapsamlı köy kalkındırma çalışması olarak değerlendirdiğimiz KÖY-DES projesi ile köylerimizin yol, içme suyu gibi altyapı hizmetleri tamamlanmaktadır. Proje uygulamaya konulduğunda tüm köylerimizin yol ve suya kavuşturulması hedefimiz vardı.Gerçekten Kaymakamlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve çalışanlarımızın gayretleri ile bu hedeflere ulaşmaya başladık. Yine BELDES projesi ile de devletimiz, nüfusu 10 bin'in altında olan belediyelerimizin alt yapısının karşılanması için ödenekler aktardı. Belediyelerimizin de bu kaynakları halkımızın yararına hizmete dönüştürdüğüne inanıyorum. Valilik olarak imkanlarımız ölçüsünde tüm köylerimize ve kasabalarımıza destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

Ziyaretler akşam saatlerine kadar sürerken, köylülerin Vali Bilgin'e gösterdikleri ilgi ve sevgi gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 09:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?