2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Vali Bilgin'in dedikodu isyanı!

Kırşehir'de son bir ay içerisinde çıkan dedikodular ve asılsız iddialar, Vali M. Lütfullah Bilgin'i isyan ettirdi.

Dedikoduların artması üzerine Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar ve Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile birlikte basının karşısına çıktı. Konuşmasında Kırşehir'in huzurlu bir il olduğunu kaydeden Vali Bilgin, "Hepinizin bildiği gibi Kırşehirliler, daima devletinin yanında yer almış, kanun ve nizamlara saygılı insanların yaşadığı, ülkemizin en güvenli ve huzurlu illerinden birisidir. Tüm Kırşehirliler bu özelliklerini geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaşatmaktadırlar. Bu nedenle biz konuşmalarımızda Kırşehir'in asayiş ve güvenlik açısından ülkemizin en huzurlu kenti olduğunu ifade ediyoruz. Ancak, ilimizde son 15-20 gün gibi kısa bir sürede 4 ayrı öldürme olayının meydana gelmiş olması, halk arasında tedirginlik oluşturmuştur. Buna bağlı olarak aslı olmayan bazı cinayet ve kaçırma söylentileri artmıştır. Aslı olmayan bu söylentiler, vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına sebep olmuştur. Bu tedirginliği gidermek amacıyla siz değerli basın mensupları aracılığıyla halkımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur" dedi.

İlde yaşanan olayları hatırlatan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepinizin yakından takip ettiği gibi 31 Ekim 2008 günü saat 22.15 sıralarında ilimiz Akpınar ilçesinde Bülent Çalışkan isimli bir vatandaşımız bıçakla öldürülmüştür. Olayla ilgili olarak yapılan çalışmalarda cinayet olayını gerçekleştiren 2 kişi aynı gün yakalanarak adli makamlara teslim edilmiş ve bu kişiler tutuklanmışlardır. Yine, 1 Kasım 2008 günü ilimiz merkezinde kaybolduğu bildirilen 1998 doğumlu Sabire Akçakaya'yı arama
çalışmaları devam ederken cesedi 5 Kasım 2008 günü Boztepe yolundaki şehir çöplüğünde bulunmuştur. Polisimizin yaptığı başarılı çalışma sonucunda cinayeti işleyen kişi cesedin bulunduğu gün tespit edilmiş ve adli makamlarca tutuklanmıştır. Yine, 6 Kasım 2008 günü saat 21.30 sıralarında ilimiz Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan N.Y. ile aynı serviste yatan H.Y.T. arasında çıkan tartışma neticesinde, fenalık geçiren N.Y. isimli vatandaşımız vefat etmiştir. Vatandaşımızın ölümüne sebep olan H.Y.T. adli makamlara sevk edilmiş, sorgusuna müteakip serbest bırakılmıştır. Yine, 7 Kasım 2008 günü saat 17.50 sıralarında Uzun Çarşı esnaflarından Hülya Işıklı isimli vatandaşımız iş yerinde tabanca ile öldürülmüş, olaydan sonra firar eden zanlı kısa süre içerisinde suç aleti tabanca ile yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş ve tutuklanmıştır."

Vali Bilgin, bunların dışında Kırşehir'de başka olayların yaşanmadığını sözlerine ekleyerek, "Bu açıklamalardan da anlaşılacağı gibi meydana gelen 4 öldürme olayının failleri polis ve jandarma teşkilatımızın başarılı çalışmaları sonucunda kısa sürede yakalanmıştır. Başarılı çalışmalarından dolayı İl Jandarma Komutanımız ve İl Emniyet Müdürümüzün şahsında tüm teşkilat mensuplarını kutluyorum" dedi.

Kırşehir'de halk arasında özellikle çocuklar olmak üzere çok sayıda kaçırma olayı yaşandığı yönünde söylentiler dolaştığını kaydeden Vali Bilgin, "Bu nedenle kayıp şahıslarla ilgili olarak da bilgiler vermek istiyorum. 2007 yılı içerisinde ilimiz genelinde 30 kayıp müracaatı olmuş, bunlardan 28'i bulunmuş, 2 kayıp şahsın da aranmasına devam edilmektedir. 2008 yılı içerisinde ise 41 kayıp müracaatında bulunulmuş, bunlardan 38'i bulunmuştur. 1990 yılından bugüne kadar bulunamamış olan 7 kişi ile birlikte toplam 14 kişi aranmaktadır. Aranan bu 14 kişiden 4'ü çocuk, 10'u yetişkindir. Halkımız arasında sürekli olarak yetişkin ve çocuk kaçırma olaylarının yaşandığı yönündeki haberler asılsızdır.

Vatandaşlarımızın bu tür dedikodulara itibar etmemelerini bekliyoruz. Buna örnek verecek olursak; geçtiğimiz günlerde çikolata satarak hayatını idame ettiren Sami Coşkun'un öldürüldüğü şeklinde bir dedikodu yayılmıştır. Görme engelli olan ve onuruyla çalışarak geçimini sağlayan bu hemşehrimizin öldürüldüğü yönündeki haberler hepimizi çok üzmüştür. Neticede haberin asılsız olduğu anlaşılmıştır. İşte bu tür söylentiler halk arasında tedirginliğe neden olmaktadır. Bu nedenle halkımızın böyle asılsız duyumlara itibar etmemelerini bekliyoruz. Yaşanan bu olayların her aşamasında valiliğimizce, basın aracılığıyla halkımıza bilgi verilmiştir ve bundan sonra da bilgi verilmeye devam edilecektir. Çünkü olayların çözülmesinde vatandaşlarımızın katkılarını çok önemsiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın yetkililerce verilen bilgiler dışındaki söylentilere itibar etmemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Vali Bilgin, yaptığı açıklamalar sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vali Bilgin'in dedikodu isyanına halkın cevabı ise gecikmedi. Vatandaşlar, Kırşehir'de dedikodu yapıldığını kabul ederken, sebebini de kahvehanelerin çokluğuna ve işsizliğe bağladı. Vatandaşlar, dedikoduların emniyet güçlerini daha çok harekete geçirdiğini ve suçla mücadelede daha etkili olduğunu ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:03:22
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 18:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?