7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Vali Erden kadınları unutmadı

VALİ ERDEN'İN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.

Vali Erden, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir kararla 8 Mart gününün "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştırıldığını, " Bu kararla, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 08 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

Erden mesajında, Türk kadını, kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde erkeği ile birlikte yanında olmuş ve daima hak ettiği değeri görmüştür. Ancak, zamanla edinilen bazı yanlış alışkanlıklarla bizleri doğuran, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlarımızın farklı muamele gördüklerine, cinsel ayrıma tabi tutulduklarına şahit olmaktayız. Medeni düşünen hiç bir insanın kabul edemeyeceği bu ayrımın temelinde cehalet yatmaktadır" ifadelerini kullandı.

Erden, Hayatın ağır yükünü omuzlarında taşıyan kadınlarımızın eziyet ve baskıdan uzak huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak devletimizin yanı sıra toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur diyerek, " Ülkemizde kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Bu düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınlarımızın mevcut sıkıntıları azalarak, toplumun mutluluğu sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 16:52:04
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 17:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?