3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Vali'den termal tesiste inceleme

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, termal tesislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Erden, beraberinde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Fethi Şahinoğlu ve Kırşehir Termal Turizm A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Altıntaş ile birlikte ilk olarak Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret etti.

Tesisleri inceleyerek Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ergin Özcan ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gamze Ekici'den bilgiler alan Vali Erden, daha sonra Jeotermal Isı Merkezi, Grand Terme ve Temur Termal Otel'de incelemelerde bulundu.

Makissos Tatil Köyü inşaatında da incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Vali Erden, Kırşehir'de öne çıkan sektörlerden birisinin de termal turizm olduğunu belirterek, "Gerek sahip olduğumuz termal suyun kalitesi, gerekse binlerce yatak kapasitesine yetecek termal su kaynağının bulunması Kırşehir için bir şans. Ahi Evran Üniversitemize bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi son derece modern cihazlarla donatılmış durumda ve bu sene de öğrenci almaya başlayacak. Mevcut tesislerimizin yanı sıra Makissos Tatil Köyü gibi modern bir tesisin de gelecek yıl hizmete girecek olması Kırşehir'de termal turizmi geliştireceğine inanıyorum. Bizler de yatırımcılarımızı destekleyeceğiz ve Kırşehir'in termal turizm açısından daha çok bilinen ve ilgi gören bir şehir olmasına katkı sağlayacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 19:58:24
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 20:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?