6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Valilik, kültür yayınlarını tanıtacak

Vali M. Lütfullah Bilgin tarafından Kırşehir'in tarihi ve kültürel miraslarını tanıtmayı yönelik hazırlanan kültür yayınları, düzenlenen kokteyl ile tanıtılacak.

Kırşehir'in sahip olduğu kültürel zenginlerin tanıtılması amacıyla Valilik tarafından hazırlanan kültür yayınlarının, 23 Kasım 2007 Cuma günü saat 16.00'da Öğretmenevi Salonunda düzenlenen kokteyl ile tanıtılacağı bildirildi. Kokteylde, Vali Bilgin tarafından kültür hizmeti olarak yayınlanan ve aralarında Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün katkılarıyla İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Yavuz'un günümüz Türkçesi'ne çevirdiği 'Gülşehri'nin Mantıku-t Tayr'ı' isimli 2 ciltlik eseri, Gazeteci-Yazar Mehmet Atılgan ve Gürsel Seçilmiş tarafından hazırlanan 'Anadolu'nun Nazar Boncuğu Kırşehir'in Gelenek ve Görenekleri' isimli kitabın da bulunduğu eserlerin bulunacağı kaydedildi.

Yine yayınlar arasında Kültür Turizm Müdürlüğü Sanat Tarihçisi Eylem Yurdakul ve Turizm Uzmanı Yıldız Eraslan tarafından hazırlanarak Türkçe- İngilizce olarak yayınlanan 'Ahi Evran Zaviyesi, Aşık Paşa Türbesi, Cacabey Medresesi, Kırşehir Kümbetleri, Kırşehir Camileri, Kırşehir Konakları, Kırşehir Kesikköprü ve Kervansarayı, Yunus Emre Anıt Mezarı, Kırşehir Yeraltı Şehirleri, Kırşehir-Kaman Kalehöyük, Kırşehir Termal Turizm Kenti, Kırşehir Seyfe Gölü, Çuğun Baraj Gölü ve Obruk Gölü ile Hirfanlı Baraj Gölü ' isimli broşürlerle, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce hazırlanan "Kültür Şehri Kırşehir" isimli Tanıtım CD'sinin da bulunacağı bildirildi. Tüm yayınların toplandığı 'Kırşehir Valiliği Kültür Eserleri İnteraktif CD'sinin tanıtımının da yapılacağı kokteyle katılımın yüksek olması bekleniyor.

' KIRŞEHİR'İ TANITMAYA DEVAM '

Kırşehir'in tarihi ve kültürel miraslarını koruyup tanıtma çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini kaydeden Vali M. Lütfullah Bilgin, " Bir tarih ve kültür şehri olan ilimizin tanıtılması için yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda şimdiye kadar çeşitli fuarlarda ilimizin tanıtımını yaptık. Ankara ve İstanbul'da düzenlediğimiz Kırşehirli Sanatçıların resim ve fotoğraf sergileri büyük ilgi görmüştür. Yapılan bu tanıtım faaliyetlerini yaptığımız kültür yayınları ile destekliyoruz. 23 Kasım 2007 Cuma günü saat 15.00'de değerli hemşerimiz ve bilim adamı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü tarafından yaptırılan Defne Kılıçözlü Anaokulu'nun açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırsever hemşerimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ve Prof. Dr. Kemal Yavuz'unda katılacağı Anaokulu açılışına ve kültür eserlerinin tanıtılacağı kokteyle tüm Kırşehirlileri davet ediyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 11:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?