6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Valilik OKS için tedbir aldı

Kırşehir Valiliği tarafından 10 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) öncesinde, olağanüstü tedbir alındı. 

Vali Lütfullah Bilgin'in talimatlarıyla, 10 Haziran 2007 Pazar günü il genelinde gürültü kirliliği arz eden her türlü faaliyet yasaklandı. Konuya ilişkin bilgiler veren Vali Bilgin, Kırşehir'in çocuklarının geleceğini etkileyen OKS öncesinde tüm tedbirleri aldıklarını kaydederek, " OKS'ye ilimiz genelinde 2 bin 838 öğrenci katılacak. Merkezde 12 okulda yapılacak sınavlarda öğrencilerimiz, istedikleri okullara girmek için yıl boyunca devam eden azimli çalışmalarının sonucunu ortaya koyacaklar. Geçmiş yıllarda yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavlarında ilimiz öğrencileri büyük başarılar almıştır. 10 Haziran'da yapılacak sınavda da aynı başarılı alacaklarına güvenim ve inancım tamdır " dedi. 

Kırşehir genelinde gürültü kirliği yaratan her türlü faaliyete yasak koyduklarını da belirten Vali Bilgin, " Sınava girecek çocuklarımızın motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek gürültü kirliliğini önlemek amacıyla her türlü tedbiri aldık. Bu önlemler kapsamında, 9 Haziran 2007 Cumartesi günü açık alanda yapılacak düğünlerde ve etkinliklerde müzik yayınının en geç saat 22:00'de kesilmesini kararlaştırdık. Yine sınav günü yani 10 Haziran 2007 Pazar günü ise sabah saat 09:00 ile 13:00 arasında okulların yoğun bulunduğu caddelerde trafik akışı ve iş makinelerinin çalışmalarını sınırladık. Alınan bu kararlara uyulması, öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Bunun için de tüm vatandaşlarımızı konuya duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 10:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?