7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Vatandaş canından bezdi

KIRŞEHİR'DE DOLANDIRICILIK

Kırşehir'de son günlerde artan dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etme metotları, vatandaşı canından bezdirirken, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü de dolandırıcıları yakalamak için çalışmalara başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan emniyet yetkilileri, 12-13 Ağustos 2010 tarihlerinde Kırşehir'de meydana gelen 3 adet "Bankamatik Yoluyla Dolandırıcılık" olayıyla ilgili olarak bilgiler verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan emniyet, 12-13 Ağustos 2010 tarihlerinde Kırşehir'de meydana gelen 3 adet "Bankamatik Yoluyla Dolandırıcılık" olayıyla ilgili olarak bilgiler verdi.

İlk olarak Ahi Polis Merkez Amirliğine müracaat eden S.O. isimli vatandaş, "İkametinde kullandığı telefonun 0 531 521 75 47 numaralı cep telefonundan arandığını, arayan kişinin kendisini Başkomiser olarak tanıttığını, tüm bilgilerinin PKK tarafından ele geçirilmiş olduğunu, telefon hattına girilmiş olduğunu, 3 gündür takip altında olduğu" bildirdi.

Arayan şahsın, "bugün şahısların yakalanacağını, yardımcı olması gerektiğini, bunun için en yakın Yapı Kredi bankasına giderek kartını bankamatiğe takarak kartını iptal ettirmesi gerektiği yönünde bilgiler verdiğini daha sonra Mega Paket yazan 0 534 652 43 96 - 0 538 843 74 64 ve numarasını hatırlayamadığı bir numaraya daha hesabından toplam olarak 540 TL para aktarıldığını anladığını" söyledi.

İkinci vaka ise, yine Ahi Polis Merkez Amirliğine müracaat eden Ş.U. isimli vatandaş oldu.

Ş.U, "ikametinde kullandığı telefonun, 0 531 521 75 47 numaralı cep telefonundan arandığını, arayan kişinin kendisini Emniyetten Hilmi olarak tanıttığını, Ali Vural isimli PKK üyesi şahsın internetten müşteki Ş.U.'nun TC Kimlik numarasına ulaşarak Yapı Kredi Bankasından 27.000 TL kredi alacağını, bu para ile şirket kuracağını, yanında Savcı Bey olduğunu, bu durumu düzelteceklerini, kendisinin telefonunu açık tutması gerektiğini ve en yakın Yapı Kredi Bankasına gitmesini" söylediğini anlattı. U.Ş, ardından, "bankamatiğe kartını takması ile 12 farklı telefon numarasına 180 TL para yükletildiğini ve kartlarının limiti dolunca elden para göndermesi gerektiğini, Garanti Bankasına geçerek 2 farklı telefon numarasına 180 TL para gönderdiğini" söyledi. U.Ş, "Bunların yetmeyeceğini söyleyen dolandırıcının, 9 yüz TL para yüklemesi talep ettiğini, ilk başlarda para gönderdiğini fark etmediğini daha sonra şahıs tekrardan para isteyince dolandırıldığını anladığını hesaplarını kontrol ettiğinde toplam olarak 2 bin 520 TL para aktarmış olduğunun farkına vardığını söyledi.

Karakola müracaat eden üçüncü kişi olan H.Ş. isimli vatandaşta 0 531 521 75 47 numaralı cep telefonundan arandığını, arayan kişinin kendisini Başkomiser olarak tanıttığını ve diğerleri ile aynı hikayeyi kendisine de uydurduğu belirtti.

Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar Ahi Polis Merkezine gelerek müracaat etmeleri neticesinde, konu ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğüce araştırma ve soruşturma başlatıldı.

Emniyet, üç şahsında aranmış olduğu 0 531 521 75 47 numaralı telefonun, Çankırı 1950 doğumlu Çankırı - Korgun - Karatekin nüfusuna kayıtlı Mustafa Yoldaş isimli şahsa ait olduğu, şahısın adına kayıtlı bir çok telefon hattının olduğu, herhangi bir suç kaydının olmadığı adresinin Başak Mah. Ertuğrul Gazi Cad. No:24/33 Başakşehir / İstanbul olduğu fakat şahsın telefon hattı alırken çok sayıda farklı İstanbul adresi verdiği tespit edildiğini bildirdi. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmekte.

Yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla; yukarıda bahsi geçen veya benzeri herhangi bir duruma kesinlikle itibar edilmeyerek derhal en yakın emniyet birimine giderek müracaatta bulunulması suçun önlenmesi suçlunun ivedilikle yakalanması açısından büyük önem arz etmektedir" denildi. Açıklama, "Emniyet Teşkilatımızca vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi kesinlikle resmi kanallar aracılığıyla yapılmaktadır. Bunun dışında kendisini Emniyet mensubu olarak tanıtıp herhangi bir talepte bulunan kişi veya kişiler bu yöntemle vatandaşlarımızı dolandırmakta ve mağduriyetlerine sebebiyet vermektedirler" bilgisi verilerek vatandaş uyarıldı.

KIRŞEHİR'DE DOLANDIRICILIK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:46:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?