2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Vatandaşlara broşürlü bilinçlendirme

Kırşehir'de Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce hazırlatılan broşürlerle suç ve suçlularla mücadele konusunda vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği suçla mücadelede vatandaşları uyarmak için broşür bastırdı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Emniyet Müdürü Ahmet Türker, toplumun huzuru için toplumla birlikte hareket edeceklerini belirterek, "Suç ve suçlularla mücadelede vatandaşlarımızla birlikte karar verip, onlarla birlikte düşüneceğiz. Bu anlamda kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği gerekli faaliyetlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımızın da desteği ile Kırşehir'in huzurlu bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Vatandaşları özellikle kapkaç ve yankesicilik olaylarına karşı uyaran Türker, "Yankesici ve kapkaççılar özellikle yaşlı ve bayanları tercih ediyor. Vatandaşlarımız üzerlerinde veya cüzdanlarında yüklü miktarda para bulundurmazsa iyi olur. Bulunduracaksa da farklı ceplerinde bulundurmaları son derece yararlı bir uygulama olacaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, alışveriş esnasında tanımadıkları kişilere para bozdurmamalarıdır. Yine ATM'lerden para çekilirken kendisini banka görevlisi gibi gösteren kişilere de dikkat edilmesi gerekiyor. Toplu taşıma araçlarında sıkışıklığı bahane ederek itişmeler olabiliyor. Burada da vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalı. Bu tür olaylarda mağdur olmamak için en önemli çözüm, vatandaşlarımızın paralarını ya da çantalarını vücutlarının ön kısmında bulundurmalarıdır" diye konuştu.

Sürücüleri de uyaran Emniyet Müdürü Türker, sürücülerin araçlarına bindikleri anda kapıları kilitlemelerinin kendileri açısından daha yararlı olacağını ifade ederek, "Trafikte seyir halindeyken arkadan ya da yandan çarpmalara karşı duyarlı olmak gerekiyor. Eğer tenha bir yerde bu kaza meydana gelmişse, sürücünün hemen kapıları kilitleyip polisi araması lazım. Vatandaşlarımız kavşaklarda kırmızı ışıkta dururken mutlaka dikkatli olmalı" şeklinde konuştu.

Türker, vatandaşların her türlü şikayet ve ihbarlarını 212 83 60 numaralı telefona yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 14:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?