2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Vergi borçlularına uyarı!

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın toplam vergi borçlarının taksitlendirilmesi uygulamasında tüm mükelleflerin faydalanması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam vergi borçlarının 18 ay süreyle ve yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirileceğini hatırlattı.

Mehmet Çopuroğlu, “Vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere ödemede kolaylık sağlamış. Kamu alacaklarının bir an önce hazineye intikalini temin etmek amacıyla, vergi mevzuatında yer alan tecil ve taksitlendirme müessesesinden zor durumda olan tüm mükelleflerin yararlanmalarını sağlayacak bir tebliğ düzenlemesi yapılmıştır. Düzenleme kapsamında tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılmış ve faiz oranı yıllık yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Sadece odamız değil tüm mükelleflerin bu fırsatı kaçırmaması gerekir” dedi.

Uygulama kapsamına 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisinin alınmadığını ifade eden Mehmet Çopuroğlu, uygulamadan faydalanacak mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:43:37
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 17:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?