7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Virane binalar yıkılıyor

BELEDİYE VİRANE BİNALARI YIKIYOR

Kırşehir Belediyesi, çeşitli mahallelerden gelen şikayet üzerine tinercilerin yatağı haline gelen, aynı zamanda çevre kirliliğine neden olan boş ve terk edilmiş virane binaları yıkıyor.

Kırşehir'de Kayabaşı Mahallesi, Kuşdilli Mahallesi, Kervansaray Mahallesi ve Medrese Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine atıl vaziyette bulunan ve tinerci yatağı haline gelen toplam 5 bina belediye ekiplerince yıkıldı.

Mahallelerde bulunan virane binaların yıkılmasını memnuniyetle karşılayıp teşekkür eden vatandaşlar, tinerciler başta olmak üzere bu binalara çeşitli maksatla kişilerin girdiğini ve çevresinde bulunan mahalle sakinlerinin bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Konu hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, "Belediye olarak iş makineleri yardımıyla 4 mahallede toplam 5 virane bina yıktık. Yıkım yapılan mahallelerde oturan vatandaşlar, uzun zamandır bu şekilde duran yapıların, sarhoşların ve tinercilerin mekanı haline geldiğini sürekli olarak dile getirmekteydi" dedi.

Belediye olarak yapılan çalışmaların ardından olumsuz durumu sona erdirmek istediklerini söyleyen Şahin, "Ekiplerimizle birlikte virane binaların yıkımını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın, izbe binaların belediye ekiplerince yıkılmasından da oldukça memnun kaldığını öğrendik" şeklinde konuştu.

Yıkım işlemlerinin değişik bölgelerde devam edeceğini kaydeden Şahin, şehir merkezinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binalarda da çalışma yapılacağını bildirdi.

BELEDİYE VİRANE BİNALARI YIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 17:17:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?