3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Yağışlı hava Kırşehir'e yaradı

YAĞIŞLI HAVA KIRŞEHİR'E YARADI

Kırşehir Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, son günlerde yağan yağışların tarıma olumlu etkisinin olduğunu belirterek, “Yağışların sakin ve sağanak şeklinde olması çiftçiyi umutlandırdı” dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ömer Şimşek, kentte hububat tarımının yapıldığını belirterek, “Hububat tarımında eylül 15'de başlayıp, ekim ayının sonuna kadar tohum ekimi yapılmakta. İlimizde bu sene kuru hububat ekildi. Eylül ve ekim ayında yağış yoktu. Tohum ekimleri tamamlandı. Bu son yağışlar özellikle hububat tarımı için iyi oldu. Kuru toprakta bulunan tohumlar bu yağışlarla çimlenecek. Tohumların kış aylarına çimlenmiş şekilde girmesi üretim sezonun daha iyi geçmesini sağlayacak. Bu yağışların sakin sağanak şekilde yağması daha da güzel. Bu da ilimizdeki hububat tarımının önümüzdeki sezon gayet güzel olacağını gösteriyor" dedi.

Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, sertifikalı tohum desteklemelerinin de devam ettiğini belirterek, “Bu yıl yeni bir uygulamaya geçildi. Bu uygulama ile ay içerinde sertifikalı tohum eken vatandaşlar, bu tohuma ait faturalarını ve belgelerini il ve ilçe müdürlüklerimize teslim ettikleri takdirde, takip eden ay içerisinde destekleme ödemeleri yapılmakta. Bizimde belgelerini ekim ayında teslim eden çiftçilerin icmalleri tamamlandı" şeklinde konuştu.

Sertifikalı tohum desteklerinin hububatta 5, arpada da 3,5 TL olarak belirlendiğini ifade eden Şimşek, özellikle sertifikalı tohum eken çiftçilerin bir an önce ellerindeki faturalarını il ve ilçe müdürlüklerine teslim etmelerini, ettiklerinde de ertesi ay bu desteklerin hesaplarına yatırılacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 21:38:05
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?