4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Yakamoz Sirki Kırşehir'e geliyor

Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi'nin hazırlayıp sunduğu 'Yakamoz Sirki' adlı gösteri, Kırşehir Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında üç gün sürecek gösterilerini sunmak üzere Kırşehir'e geliyor.

Osmanlı şenliklerinin temel unsurlarını oluşturan akrobatlar, cambazlar, hokkabazlar, eğitimli hayvanlar ve birbirinden ilginç gösterilerin yer alacağı Yakamoz Sirki, 3 gün sürecek gösterilerinin ardından turnelerine devam edecek.

Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi'nin kurucusu İsmail Hakkı Yağcızeybek, sirkin herkesi güldürüp eğlendirirken bir yandan da sabrı, azmi, güvenci, inancı, zarafeti ve en önemlisi iç disiplini aşılayan bir sanat olduğunu söyledi.

Yağcızeybek, "Sirklerde güven duygusunu da zirvede yaşarsınız, partnerini bir saniye elini geç uzatma gibi bir lüksü yoktur akrobatın. Burada sunacağımız gösteriyi dünyanın herhangi bir köşesinde sergileyin, farklı seyircilerden aynı coşkuyu alırsınız. Sirk sanatlarında dil sorunu yoktur. Sirklerin sihirli diliyle anlaşırsınız tüm insanlıkla. Biz, Kırşehir'de de büyük bir katılım olacağına inanıyoruz. Bizleri Kırşehirlilerle buluşturmayı sağlayan Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar Bahçeci'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 15:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?