7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Yakını vefat askere izin geliyor

YAKINI VEFAT ASKERE 10 GÜN İZİN GELİYOR

AK Parti Kırşehir milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan'ın hazırladığı "görevdeki askerlere birinci dereceden yakınlarının vefatında 10 gün izin verilmesi ve askerlikten sayılmasını içeren kanun teklifi", TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın hazırladığı kanun teklifi ile askerlik görevlerini yerine getirirken birinci dereceden yakınları (anne, baba, kardeş, eş veya çocuk) vefat eden erbaş ve erlere, akrabalarına karşı son görevlerini yerine getirebilmeleri ve bu acılı günlerinde sevdikleriyle birlikte olabilmeleri için, askerlik (muvazzaflık) hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük ek izin hakkı verilmesi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışkan, "Askerlik hizmetini yapan vatandaşlarımız bir yakınlarını kaybettiği zaman eğer yasal izinlerini kullanmışsa bu acılı günlerinde izin almaları ile ilgili sıkıntılar olduğu için böyle bir kanun teklifi sunduk. Ülkemiz için gerekli gördüğümüz değişikliklerin yapılabilmesi için kanun teklifi hazırlama çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Çalışkan'ın hazırladığı ve 21/06/1927 tarihli 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 77'nci maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin TBMM'de 2010 yılı içinde kabul edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 13:36:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?