2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Yaralı Doğan'a köylüler sahip çıktı

Kırşehir'de elektrik trafosuna çarpması neticesinde bir kanadını ve bir ayağını kaybeden kuşa, köylüler sahip çıktı.

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Bazlamaç köyünde, tarlalar üzerinde uçtuğu sırada elektrik trafosuna çarpan ve bir kanadı ile bir ayağı kopan Doğan cinsi yırtıcı kuşa, köyde yaşayan 55 yaşındaki Mustafa Erdoğdu ve eşi Nevruz Erdoğdu sahip çıktı.

Tarlada çalıştığı sırada yaralı kuşu gördüğünü ve yaklaşık 6 aydır bakımını üstlendiğini söyleyen Mustafa Erdoğdu, "Kıştan 2 ay önce bulduk. Elektrik trafosuna çarpıp yaralanmıştı. Tedavi edemedik ve eve getirdik. Sonra onu besledik ve yüreğimiz bırakmaya el vermedi. Bu kuş bizim çocuğumuz gibi oldu. Yaklaşık 6-7 aydır bakıyoruz. Bahar geldi ve işlerimiz açıldı. Bundan sonra bakamayacağız. Evde de çocuk yok" dedi.

Sahip çıkan olmazsa yaralı kuşa bakmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğdu, "Çünkü bu kuş bizim evladımız gibi. Daha önce evin içinde bakıyorduk. Evin içine pisleyince tekrar dışarıda bir kutuda bakmaya başladık. Ayağının ve kanadının biri olmayınca insan onu dışarı bırakmaya da kıyamıyor" dedi.

Kırşehir Çevre Koruma ve Kültür Derneği (KIR-ÇED) Başkanı Mustafa Bağ tarafından yaralı kuşa sahip çıkılması üzerine hem üzüldüklerini hem de sevindiklerini söyleyen Mustafa Erdoğdu, "Yaralı kuşa bir hayvansever sahip çıktı. Onu başkasına vereceğimiz için çok üzülüyoruz ama hayvanseverlerin daha iyi bakıp yaralarını iyileştireceğini tahmin ediyoruz. Onların şartları bizden daha iyi" dedi.

Yaklaşık 7 ay boyunca bebeği gibi baktığı yaralı kuşun evden ayrılmasına üzülen 55 yaşındaki Nevruz Erdoğdu, yaralı kuşa alıştığını ve ayrılacağı için üzüldüğünü söyleyerek, "Eşimle birlikte bulduk ve birlikte bakıyoruz. Ciğer verip bakıyorum. Yaralı kuşa alıştım ve kıyamıyorum. Alan olmazsa yine ben bakarım. Bebeğimize bakar gibi bakıyor ve üzerine titriyorum" diye konuştu.

Yaralı doğanı hayvanseverlere teslim edilmek üzere bir kutuya koyan 55 yaşındaki Nevruz Erdoğdu, "Kuşumuza düzgün bakın kurban olayım" dedi ve yaralı kuşa el sallayarak gözyaşlarına boğuldu. Dernek yetkililerinin teslim aldığı yaralı kuşun bakımının veteriner kontrolünde yapıldığı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?