2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Yaralı kartal yavrusuna 'hami' bulundu!

Kırşehir'de, bulduğu ve bir ay boyunca baktığı yaralı kartal yavrusunun günlük yarım kilo et yemesiyle maddi sıkıntı çeken çaycının imdadına Kırşehir Çevre İl Müdürü Reşat Karaca yetişti.

Reşat Karaca, çay ocağının yakınlarında bulduğuğu yavru kartalın bakımını yaptığı için ekonomik sıkıntı çeken çaycı Yaşar Avşar'ı ziyaret etti.

Yavru kartalı Avşar’dan teslim alan Reşat Karaca, yaban hayatı koruma adına büyük duyarlılık göstererek yaralı kartalın bakımını üstlenen Yaşar Avşar’a teşekkür etti.

Her canlıya şefkat göstermenin bir erdemlik olduğunu ifade eden Karaca, “Çaycı kardeşimiz, bir ay boyunca kendi rızkından kesip bir canlıya hayat verdi. Kendisine teşekkür ediyor ve örnek davranışından dolayı kutluyorum. Teslim aldığımız yavru kartalın tedavisini yaptıktan sonra doğaya bırakacağız” dedi.

Yavru kartala sahip çıkılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Yaşar Avşar, “Bir ay boyunca baktığım yavru kartala alışmıştım. Ancak, uzman kişiler kuşa daha iyi bakacaklarını bildiğim için huzurluyum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 14:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?