7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

'Yargıya dokunma kendine af çıkar'

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplum olarak siyasi mahkemelerden çok çektiklerini söyleyerek, "Yargıya ve orduya siyasetin bulaşmaması gerekir. Recep Bey dokunulmazlıktan korkma, bir gün af çıkar kurtulursun ama yargıyı siyasallaştırma" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda 'hayır' kampanyası kapsamında geldiği Kırşehir'de halka seslendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği ile yargının siyasallaştırmak istendiğine dikkat çekerek, "Ordu ve yargıya siyasetin bulaşmaması lazım" dedi.

Siyasetin yargıya bulaşması halinde milletin bunun sıkıntısını ileride ağır ödeyeceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Biz toplum olarak siyasi mahkemelerden çok çektik. Rahatsızlığımızı üstümüzden atmış değiliz. Yargıyı bağımsız kılalım, siyaseti bulaştırmayalım. Recep Bey dokunulmazlıktan korkma, bir gün af çıkar kurtulursun ama yargıyı siyasallaştırma. Yargıyı düzelteceksen, vatandaşın bir mahkemesi 10-15 yıl sürüyor, uzun sürmesin diye çözüm arayışına git, bir şeyler yap, biz de destek verelim" diye konuştu.

"Memur Kemal'in, işçi Kemal'in, esnaf Kemal'in, emekli Kemal'in sözü, çiftçinin sıkıntısı gidecek. Mazotu yarı yarıya indireceğiz ve ÖTV'yi kaldıracağız, çiftiçiye destek vereceğiz. Halkın iktidarında, atanamayan öğretmen sorunu kalmayacaktır" diyerek söz veren Kılıçdaroğlu, bunu CHP'nin iktidara gelmesinin hemen ardından gerçekleştireceklerini kaydetti.

İktidara gelmeleri halinde yoksulluğu tarihe gömeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Geçtiğimiz kış elektrik olmayana çamaşır makinesi verilmişti. 44 derecede Gaziantep'de kömür dağıtılıyordu. Tüm yardımlar ananızın ak sütü gibi helaldir, sizin ödediğiniz vergilerden alınıyor, vatandaşı kandırmak için alınıyor. Ama ben size şunu söylüyorum; bu düzeni değiştireceğiz. Halkçı düzen kuracağız. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortası çıkaracağız. Türkiye'yi kışın buzdolabı, yazın kömür dağıtımından kurtaracağız" diyerek konuşmalarına son verdi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 13:13:00
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 17:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?