8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Yatırımlara yerinde inceleme

MİLLETVEKİLİ MİKAİL ARSLAN, YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir'deki yatırımları yerinde inceleyerek, yatırımların gidişatı ile ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldı.

Milletvekili Mikail Arslan, hafta sonu Kırşehir'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Arslan'ın ziyaretlerine Bayındırlık İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Arslan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kandemir eşlik etti. İlk ziyaretini Çukurçayır Mahallesinde ihalesi yapılan 24 derslikli ilköğretim okulu ve inşaatı tamamlanan 200 kişilik Fen Lisesi Yurdu'na giden Arslan, " İhalesi tamamlanan 24 derslikli okulun ihale bedeli 4 milyon 700 bin lira idi. İhale, 2 milyon 800 bin lira fiyat veren firmada kaldı ve bu yıl içerisinde okul tamamlanarak hizmete girecek" dedi.

500 KİŞİLİK YURT, YILSONUNDA BİTECEK

Arslan, ikinci ziyaretini Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içerisine yapılması planlanan ve ihalesi sonuçlanarak yer teslimi yapılan 500 kişilik yurt alanına gerçekleştirdi. 500 kişilik yurt ile ilgili Bayındırlık İl Müdürü Fethi Şahinoğlu'ndan bilgi alan Milletvekili Arslan, İhaleyi alan firmanın 450 gün süresi olduğunu ve yurt inşaatının bütçesinin hazır olduğunu kaydetti.

500 kişilik yurdun toplam arsasının 49 bin 782 metrekare olduğunu, toplam yapı alanının 16 bin 32 metrekare olduğunu kaydeden Arslan, "Yurt 3 bloktan oluşuyor. 2 blok yurt ve sosyal tesis olarak kullanılacak. Yurt, tamamlandığında 154 adet 3 kişilik, 44 adet 1 kişilik ve 4 adet özürlüler için oda yer alacak. Bina tamamlandığında toplam 506+4 engelli öğrencimiz burada barınabilecek. Sosyal tesisinde sinema salonu, revir birimleri, yemekhane ve mutfak, kafeterya, internet salonu, oyun salonu, kuaför, market, kırtasiye, lostra, çamaşırhane, teknik servisler ve sığınak mahaller bulunacak. Danışma binasında da misafir kabul ve güvenlik kısımları yer alacak. Bu proje daha önce Trabzon ve Iğdır'da uygulanan projedir. Proje, mini kampus görünümünde ve son derece yüksek kalite standartlarında olacak" şeklinde konuştu.

İMAM-HATİP LİSESİ'NE 300 KİŞİLİK YURT KAZANDIRILIYOR

Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içerisine yapılan 500 kişilik yurdun yanı sıra Kaman ve Çiçekdağı'na da aynı yurt projelerinin uygulanacağını kaydeden Arslan, "Kaman'a 500 kişilik, Çiçekdağı'na 300 kişilik modern yurtlar yapılacak. Kırşehir İmam-Hatip Lisesi'nin de son derece atıl durumda ve yıkım kararı olan yurdu vardı. Bu yurdumuzu da yıkarak yerine 300 kişilik son derece modern bir yurt yapacağız. Yurdun yapım kararı kesinleşti ve bu yıl içerisinde tamamlanacak" dedi.

500 kişilik öğrenci yurdunun ardından Ahi Evran Üniversitesi ve Makissos Otel bölgesinde yapımına başlanan çevre yolunda incelemelerde bulunan Arslan, yolun 23 kilometrelik bölümünün ihale edildiğini ve bu yıl sonuna kadar yapılacağını söyledi.

Arslan, "Özbağ'dan başlayarak Kırşehir Organize Sanayi Bölgesine kadar olan 23 kilometrelik bölümün ihalesi yapıldı ve bu yıl tamamlanacak. Çevre yoluyla birlikte yolun Özbağ girişi, Ahi Evran Üniversitesi girişi, Ortaköy Yolu ve Kayseri'ye bağlantı yolu girişi olmak üzere 4 ayrı katlı kavşak yapılacak. Kavşaklar ve çevre yolu bu yıl tamamlanacak " dedi.

KIRŞEHİR-KAYSERİ KARAYOLU 25 CM BETON ASFALT YAPILACAK

Çevreyolu ile birlikte Kırşehir-Kayseri-Ankara karayolunun merkezde 10 kilometrelik kısmının 25 cm beton asfalt yapılacağını söyleyen Milletvekili Arslan, "Kırşehir Belediyesi'nin çevre ve kaldırım çalışmalarını tamamlamasının hemen ardından Kırşehir'in girişinden çıkışına kadar ki olan 10 km yol, 25 cm beton asfalt yapılacak. 14 milyon TL yolun yapımı için ödenek ayrıldı ve Karayolları tarafından bu yıl içerisinde yapılacak " ifadelerini kullandı.

BİN 500 KİŞİLİK ÇİFT TRİBÜNLÜ KAPALI SPOR SALONU HIZLA YAPILIYOR

Çevre yolu, okul ve yurt binaları ziyaretleri sonrasında Galericiler Sitesi üzerinde bulunan arsada yapımına başlanan bin 500 kişilik çift tribünlü Kapalı Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Arslan, "Kırşehir'in modern bir kapalı spor salonuna ihtiyacı var ve bu konuda başlattığımız çalışmalar neticesinde Kırşehir'e bin 500 kişilik çift tribünlü kapalı spor salonu yatırımını aldırdık. Salonumuz son derece modern bir şekilde ve çift tribünlü yapılacak. İhaleyi alan firma bu yıl sonuna kadar salonu tamamlayarak teslim edecek. İhalenin keşif bedeli 6 milyon 700 bin liraydı. Firma, 3 milyon 704 bin liraya kapalı spor salonunu yaparak teslim edecek "dedi.

DAR GELİRLİLERE 292 ADET KONUT YAPILACAK '

TOKİ'nin Kapalı Spor Salonu yapılan bölgeye dar gelirler için 292 adet konut yapacağını söyleyen Arslan, "Arsa küçük olduğu için sayıyı 292 konut olarak sınırladık. TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için bu bölgeye konut yapacak ve oldukça düşük taksitlerle vatandaşlara sunacak. 292 konut için çalışmalar devam ediyor ve yakın zamanda inşaatına başlanacak" ifadelerini kullandı.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ, KONSERVATUAR, KONSER SALONU, KAPALI SPOR SALONU, YURT VE SPOR LİSESİ YAPILIYOR

Mehtap Tepesi'nde yapımına başlanan Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Arslan, Kırşehir'in modern bir Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'ne kavuşacağını belirterek, "Güzel Sanatlar Lisesi, merkezde uygun şartlarda eğitim veremiyordu. Yıllar önce planladığımız bir projeyi hayata geçirerek bu sıkıntıyı gidermek için Mehtap Tepesi'ne son derece modern Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi'ni yapma kararı aldık" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, HİZMETE BAŞLADI

Milletvekili Arslan ve beraberindeki heyet, son ziyaretini Güneykent'te yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'ne gerçekleştirdi. Engelsiz Yaşam Merkezinde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü İhsan Bektaş Aydoğmuş tarafından karşılanan Arslan, merkezde incelemelerde bulundu ve hem Dalgalı'dan hem de Aydoğmuş'tan bilgiler aldı. Merkezde kalan öğrencilerle de sohbet eden Milletvekili Arslan, ziyaretlerini merkezde kalan öğrencilerle ve merkez yöneticileri ile fotoğraf çektirerek tamamladı.

MİLLETVEKİLİ MİKAİL ARSLAN, YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 10:47:01
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?