7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Yazlık sinemaya yoğun ilgi

Kırşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz Yazlık Sinema Şöleni yoğun ilgi gördü.

Kırşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük bir beğeni toplayan yazlık açık hava sinema günlerinin ikincisi yapıldı ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Halkın sinemaya olan ilgisini artırmak, açık hava sinema geleneğini yaşatmak için kültürel etkinlikler kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından 7 mahallede düzenlenen "Mahallenizde Sinema Var" adlı etkinlik, Kervansaray Mahallesi Muharrem Sayan İlköğretim Okulu bahçesinde 'Güneşi Gördüm' filmi ile başladı. Bahçelievler Mahallesi 24 Aralık İlköğretim Okulu bahçesinde "Amerikalılar Karadeniz'de", Güldiken Mahallesi Şehit Ulucan Dayan İlköğretim Okulu bahçesinde "Hokkabaz", Bağbaşı Mahallesi Hürriyet

İlköğretim Okulu bahçesinde "Beynelmilel", Kuşdilli Mahallesi Necatibey İlköğretim Okulu bahçesinde "Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü", Nasuhdede Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde "Nefes" ve son olarak da Yenice Mahallesi Zernişan Vakkas Yaşar İlköğretim Okulu bahçesinde "120" adlı filmlerin gösterilmesi ile sona erdi.

Etkinliğin, mahallelerde yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Başkan Bahçeci, Kırşehir Belediyesi olarak Kırşehirlileri kültürel etkinlikler ile buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Komedi ve dram filmlerinin yer aldığı 'Mahallenizde Sinema Var' adlı Nostaljik Yazlık Açık Hava Sineması'nın bir hafta süreyle ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlatan Bahçeci, 1980'lere kadar neredeyse her mahallede bulunan ve yaz gecelerinin vazgeçilmez eğlencesi olan açık hava sinemalarını yeniden canlandırmak ve vatandaşlara nostaljik günleri yaşatmak için bu olguyu gündeme getirdiklerini, iki yıldır bu projeyi gerçekleştirdiklerini, düzenlenen bu etkinliğe de bin 800 vatandaşın katıldığını kaydetti.

Yazlık sinemaların en büyük özelliğinin, ailelerin çocuklarıyla birlikte sinemaya gelmeleri olduğunun da altını çizen Başkan Bahçeci, "Tüm vatandaşlarımıza yazlık sinemaya etkinliğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kırşehir Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 22:30:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 13:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?