8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Yeni evli çiftten örnek davranış

YENİ EVLİ ÇİFTTEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kırşehir'de yeni evli bir çift balayına gitmek yerine evliya kabirlerini ziyaret ederek, mutluluk için dua etti.

Mucur ilçesinde imamlık yapan 25 yaşındaki Derviş Fatih Toprak, askerliğinin ardından 23 yaşındaki Atiye Toprak ile evlendi.

Ailelerinin de onayı ile evlenme kararını hayata geçiren çift, balayı yerine evliya kabirlerini ziyaret ederek, mutluluk için dua etti. İlk olarak Aşıkpaşa Türbesi'nde dua eden yeni evli çift, ardından Ahi Evran-ı Veli ile Cacabey Türbesi ziyaret etti.

Tarihi ve kültürel mekanların sahiplenilmesi, medeniyetlerin sorgulanması adına türbeleri ziyaret ettiklerini belirten çift, Kırşehir'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Kırşehir'de el ele gezen yeni evli çift, balayı yerine neden evliyaları ziyaret ettiklerini ise, "Balayına harcayacağımız parayı farklı şekilde değerlendirmek istiyoruz, hem kültürümüzü öğrenecek hem de bizden doğacak evlatlarımıza yaşadığımız kültürü en iyi şekilde anlatacağız" diye açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:45:02
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 20:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat altaş IP: 81.213.170.xxx Tarih : 20.04.2011 17:28:58

İnsan hayatta bir kere evlenir diye düşünüyorum .Nitekim Kırşehirde görev yapan arkadaşımız evlendikten sonra da Kırşehirdeki türbeleri gezebilir.Reklam amaçlı bir haber gibi geldi bANA .