8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

'Yeni hastane üniversiteye devredilsin'

TSO, YENİ HASTANEYİ ÜNİVERSİTEYE İSTEDİ

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Göçen, yapımı devam eden 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin, Ahi Evran Üniversitesi'ne devredilmesinin gerektiğini söyledi.

TSO Başkanı Müfit Göçen, Milletvekili Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın gayretleriyle devlet karayolu üzerinde yapımı devam eden 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından Tıp Fakültesi'nin alt yapısı için Ahi Evran Üniversitesine devrinin önemli bir gelişme olacağını kaydetti.

Başkan Göçen, Tıp Fakültesi'nin kurulma kararının çıktığını ancak bina yetersizliği nedeniyle açılamadığına dikkat çekerek, "Ahi Evran Üniversitesi'nin gelişmesinde ve Kırşehir ekonomisinin canlanmasında büyük öneme sahip Tıp Fakültesi'nin acilen binaya ihtiyacı var" dedi.

Başkan Göçen, devlet karayolu üzerine yapılan 300 yataklı modern Devlet Hastanesi binasının Ahi Evran Üniversitesine devredilmesiyle, hem üniversitenin önemli bir fakülteye kavuşacağını hem de Kırşehir'in sağlıkta çığır açacağına dikkat çekti.

Başkan Göçen, Ahi Evran Üniversitesinin büyümesi ve geleceğin modern üniversitesi olması için Tıp Fakültesi'nin önemli olduğunu ifade ederek, "bina yetersizliği çeken üniversitenin, 300 yataklı hastane binasıyla birlikte işleyecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin büyük bir sinerji oluşturacağını ve Kırşehir'in sağlıkta çığır açacağını düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 10:14:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 22:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?